Şair Fadıl Öztürk ve eşi Berrin Bicek Öztürk serbest bırakıldı

Şair ve yazar Fadıl Öztürk ile eşi Berrin Bicek Öztürk, sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle gözaltına alındı. Öztürk çifti, yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

Abone ol

DUVAR - Şair ve yazar Fadıl Öztürk ve eşi Berrin Bicek Öztürk, bu sabah İzmir'in Tire ilçesindeki evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. Çift, İzmir Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Burada alınan ifadelerinin ardından çift, yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.

Avukat İhsan Metin Erdoğan, gözaltına alınarak ifadelerinin alınma sebebinin Fadıl Öztürk’ün 2021 sonrası sosyal medya paylaşımlarının, eşi Berrin Bicek Öztürk'ün ise tek bir sosyal medya paylaşımının neden olduğunu söyledi.

Emniyetteki ifadelerinin alındığını belirten avukat İhsan Metin Erdoğan, "Savcılığa çıkarılacaklardır. Savcılığın soruşturmaya ilişkin kararını bekleyeceğiz" dedi.

Emniyette, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar nedeniyle ifade veren Fadıl Öztürk ve Berrin Bicek Öztürk, savcılığa sevk edildi. Öztürk çifti, yurt dışına çıkma yasağı getirilerek serbest bırakıldı.