Şair Fadıl Öztürk’ün duruşması yarın

Şair Fadıl Öztürk, örgüt propagandası yapmak iddiası ile suçlanıyor. Öztürk, yarın hakim karşısına çıkacak.

Abone ol

DUVAR - Şair ve yazar Fadıl Öztürk’ün duruşması yarın görülecek. Ocak ayında gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanan Öztürk, sosyal medya paylaşımları ve Artı Gerçek haber sitesine yazdı yazılardan dolayı yargılanıyor.

Ocak ayında, sabah saatlerinde evinde gözaltına alınan Fadıl Öztürk, 5 gün gözaltında tutulmuştu. Daha sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şair-yazar Fadıl Öztürk’ün ikinci duruşması yarın saat 10:00 da İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI SORULDU

Emniyetteki ifadesinde sosyal medya paylaşımları ve Artı Gerçek Gazetesi'nde yayınlanan yazıları sorulan Öztürk, yazılarında örgüt propagandası yapmak iddiası ile suçlanıyor. Öztürk’e yurt dışına çıkış yasağının yanı sıra İzmir dışına da çıkış yasağı getirilmişti.

Fadıl Öztürk’ün “Suyu Uyandırın Sesim Olsun”, “Hep Kuzeydi Gözlerin” ile “Benden Adam Olmaz” şiir kitapları ile “Ateşe Konuş, Küle Ağla” deneme kitabı yayımlandı. Öztürk, Artı Gerçek haber sitesinin yazarları arasında yer alıyor. (HABER MERKEZİ)