Saldırı sonrası Trump'tan açıklama: 'Kurşunun derimi parçaladığını hissettim'

Suikast girişimine ilişkin Truth Social isimli sosyal medya platformundan bir paylaşım yapan Trump, "Bir vızıltı sesi, silah sesleri duyduğumda bir şeylerin ters gittiğini hemen anladım" dedi.

Abone ol

DUVAR - ABD'de kasım ayında düzenlenecek başkanlık seçimi için Pensilvanya eyaletinin Butler kentinde miting düzenlerken saldırıya uğrayan Donald Trump, suikastın ardından açıklama yaptı. Truth Social isimli sosyal medya platformundan bir paylaşım yapan Trump, "Kurşunun derimi parçaladığını hissettim" dedi.

ABD'nin eski başkanı ve başkan adayı Trump, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Bir vızıltı sesi, silah sesleri duyduğumda bir şeylerin ters gittiğini hemen anladım ve kurşunun derimi parçaladığını hissettim. Çok fazla kanama oldu, o zaman ne olduğunu anladım. Pensilvanya'nın Butler kentinde yaşanan silahlı saldırıya hızlı müdahalelerinden dolayı Gizli Servisi'e ve tüm kolluk kuvvetlerine teşekkür etmek istiyorum."

OĞLU VE KIZINDAN AÇIKLAMA

Eski başkanın oğlu Donald Trump Jr. ise, X'te yaptığı paylaşımda babasının sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi. Trump Jr., "Radikal sol ona ne yaparsa yapsın, Amerika'yı kurtarmak için mücadele etmekten asla vazgeçmeyecek" diye yazdı. Trump'ın kızı Ivanka da, "Babam ve Butler, Pensilvanya'da bugün yaşanan anlamsız şiddetin diğer kurbanları için gösterdiğiniz sevgi ve dualarınız için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)