Salgın imzaları İzmir Valiliği'ne verildi

BES İzmir Şubesi, kamu iş yerlerinde hızla artan artan Covid-19 salgını nedeniyle İzmir Valiliği'nin önlem alması talepli imza kampanyası kapsamında topladıkları imzaları teslim etti.

Abone ol

İZMİR - Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi, sendika tarafından başlatılan ve kamu iş yerlerinde hızla artan Covid-19 salgını nedeniyle İzmir Valiliği'nin önlem alması için düzenlenen imza kampanyasına ilişkin açıklama yaptı. Kampanyaya ait imzaların ilk bölümünün 31 Mart Çarşamba günü valiliğe şube yönetimi olarak teslim edildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“İzmir Valiliğini uyarmamıza rağmen alınmayan önlemler nedeniyle kamu iş yerlerinde artık tek tek değil gruplar halinde Covid-19 vakaları ile karşılaşılmaktadır. Bu nedenle yeterli aşılama yapılana kadar kamu iş yerlerinde aşağıdaki önlemlerin acilen alınması için İzmir Valiliği'ni ve İl Hıfzıssıhha Kurulu'nu uyaran imza kampanyamız devam edecektir.”

TALEPLER YİNELENDİ

Sendika açıklamada taleplerini ise şu şekilde sıraladı:

* Dönüşümlü çalışmaya ve altyapısı uygun olan birimlerde sekiz saati aşmayacak şekilde uzaktan çalışmaya yeniden başlanmalıdır.

* Dönüşümlü çalışma haftalık gruplar halinde tüm çalışanlar arasında eşit uygulanmalıdır. İdari kadrolar kendi arasında dönüşümlü çalışmaya dahil edilmelidir.

* Mesai saatleri 10.00-16.00 (öğle arası yarım saat) olacak şekilde yeniden düzenlenmelidir.

* Kamu iş yerlerinde koruyucu önlemlerin yeterliliği denetlenmeli, eksiklikleri olan iş yerlerine gerekli hijyenin sağlanması, koruyucu ekipman dağıtımı ve önlemlerin alınması sağlanmalıdır.

* Kronik rahatsızlığı olanlar, engelliler, gebeler, süt izni, ebeveyn izni vb. riskli grupların idari izin haklarının idare keyfiyetine bırakılmadan kullanılması sağlanmalıdır.

* Kamu iş yerlerinde riskli gruplar başta olmak üzere hızlı bir şekilde aşılama çalışması yürütülmelidir. (DUVAR)