Salih Memişoğlu cinayeti davasında sanığa 2 kez müebbet

Kamuoyunda 'bioenerji ve metafizik uzmanı' olarak bilinen Salih Memişoğlu’nun öldürülmesine davada, sanıklardan Mustafa Öztürk 2 kez müebbet ve 21 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Çekmeköy'de 'bioenerji ve metafizik uzmanı' olarak bilinen Salih Memişoğlu ile çalışanı Ömer Faruk Zengin'in silahla ateş edilerek öldürülmesi ve 4 kişinin de yaralanmasına ilişkin 1’i tutuklu 5 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Mustafa Öztürk’ü "Kasten öldürme" suçundan haksız tahrik indirimi uygulamayarak 2 kez müebbet ve 21 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Mustafa Öztürk getirildi. Tutuksuz sanıklar Ensar Öztürk, Bayram Öztürk, Satılmış Güneş ve Mehmet Güneş’in de katıldığı duruşmada taraf avukatları da hazır bulundu. Müşteki avukatları sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını isterken, tutuklu sanık Mustafa Öztürk’ün avukatı olay yerinde keşif yapılmasını, talebinin kabul edilmemesi halinde ise müvekkili Mustafa Öztürk hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını talep etti. Son sözü sorulan sanıklar Ensar Öztürk, Bayram Öztürk, Satılmış Güneş ve Mehmet Güneş üzerlerine atılı suçlamayı kabul etmeyerek ayrı ayrı beraatlerine karar verilmesini istedi.

'BEN BİLEREK ADAM ÖLDÜRMEDİM'

Tutuklu sanık Mustafa Öztürk ise maktul Salih Memişoğlu’nun kendisini gasp ettiğini ve kendisine zulüm ettiğini iddia ederek "Ben bilerek isteyerek adam öldürmedim. Ben Salih Hoca’nın kafasına oradan çıkmak için silah doğrulttum, birisi elime vurunca da silah ateş aldı. Ben çok üzgünüm, çok üzülüyorum. Kime üzüleceğimi şaşırdım. Kendime mi üzüleyim, onlara mı üzüleyim, Osman’a mı üzüleyim? Ben mağdurum, beraatimi talep ediyorum" şeklinde konuştu.

2 KEZ MÜEBBET VE 21 YIL 6 AY HAPSE MAHKUM EDİLDİ

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Mustafa Öztürk’ü Salih Memişoğlu’na ve Ömer Faruk Zengin’e karşı işlediği "Kasten öldürme" suçundan haksız tahrik indirimi uygulamayarak 2 kez müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, sanık Öztürk’ün 3 kişiye karşı işlediği "Silahla tehdit" ve "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından ise toplamda 21 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

2 SANIK BERAAT ETTİ 

Heyet, sanıklar Ensar Öztürk ve Bayram Öztürk’ün "Kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı beraatine karar verdi. 

2 SANIĞA SUÇLUYU KAYIRMA SUÇUNDAN VERİLEN CEZALAR ERTELENDİ 

Mahkeme heyeti, sanıklar Satılmış Güneş ve Mehmet Güneş’in "Kasten öldürme" suçundan dava açılmış olmasına rağmen yapılan yargılama ve toplanan delillerde sanıkların bu suçu işlemeyerek “Suçluyu kayırma" suçunu işlediğine kanaat getirdi. Heyet, "Suçluyu kayırma" suçunu işledikleri gerekçesiyle sanık Mehmet Güneş’e 11 ay 20 gün ve Satılmış Güneş’e 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırarak, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. (DHA)