Salzburg da zoru başaranlar arasına girdi!

Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu. Gecenin flaş skoru Avusturya temsilcisi Salzburg'tan geldi. İlk maçı 4-2 kaybeden Salzburg rövanşta da geriye düşmesine rağmen 20 dakikada bulduğu 4 golle rakibi Lazio'yu saf dışı bırakmayı bildi.

Abone ol

DUVAR - UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final maçları tamamlandı. Dün gece oynanan maçlara göre Arsenal, Atletico Madrid, Marsilya ve Salzburg yarı finale yükselen ekipler oldu.

Gecenin sürprizi ilk maçı İtalya'da 4-2 kaybeden ve Avrupa kupalarındaki 19 maçlık yenilmezlik serisi sona eren Salzburg'tan geldi. Avusturya ekibi evinde ağırladığı Lazio karşısında 0-0 sona eren ilk yarının ardından, 55'inci dakikada İmmobile'nin golüyle 1-0 geriye düştü. Ancak bu golden sonra olanlar oldu ve Salzburg önce 56'ncı dakikada Dabbur ile 1-1'i yakaladıktan sonra 72, 74 ve 76'ncı dakikalarda bulduğu gollerle skoru 4-1'e getirdi. Golleri sırasıyla Haidara, Hee-Chan ve Lainer kaydetti. Laio kalan dakikalarda etkili olamayınca yarı finale yükselen taraf Avusturya temsilcisi Salzburg oldu.

Arsenal 4-1 kazandığı maçın rövanşında Rusya'da CSKA Moskova ile karşılaştı. Rus ekibi 39'da Chalov'un golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıya da etkili başlayan CSKA, Nababkin'in golüyle 50'nci dakikada skoru 2-0'a getirdi. CSKA'ya bu dakikadan sonra yemeden atacağı bir gol yarı finali getirecekti. Ancak Welbeck kişisel çabasıyla getirdiği topla ceza sahasına çok iyi sızdı ve 75'te Rusların umutlarını söndürdü: 2-1. Arsenal, 90'ıncı dakikada Ramsey'nin ayağından bir gol daha bularak skoru belirledi: 2-2.

İlk maçta İspanya'da Atletico Madrid'e 2-0 kaybeden Sporting Lizbon'da kriz çıkmış ve başkan tam 19 futbolcuyu kadro dışı bırakmıştı. Affedilen oyuncular rövanş maçında yeniden sahaya çıktılar. Sporting, 28'inci dakikada Montero ile 1-0 öne geçti ve ilk yarı da bu sonuçla tamamlandı. İkinci yarıda baskısını daha da artıran Portekiz temsilcisine Atletico kalecisi Jan Oblak yaptığı kurtarışlarla geçit vermedi. Maçı 1-0 kaybetmesine rağmen Atletico Madrid yarı finale yükselmeyi başardı.

İlk maçı deplasmanda 1-0 kaybeden Marsilya, evinde RB Leipzig'i konuk etti. İlk maçta daha etkili bir oyun sergileyen ancak yenilgiden kurtulamayan Marsilya, o maçta kaçırdığı golleri rövanşta fazlasıyla buldu. Maç çok hızlı başladı ve 2'nci dakikada Leipzig Bruma ile 1-0 öne geçti. Marsilya bu gole 6'da Ilsanker ile yanıt verdi: 1-1. Fransız ekibi 9'da Sarr ile 2-1 öne geçtikten sonra 38'de Thauvin'le durumu 3-1'e getirdi ve ilk yarı da bu skorla tamamlandı. İkinci yarıya da iyi başlayan yine konuk ekip oldu ve 55'te Augustin'le farkı bire indirdi. Ancak Marsilya demoralize olmadı ve önce 60'ta Payet'le skoru 4-2, ardından 90'da Sakai ile 5-2'ye getirerek yarı finale yükselen taraf oldu.

Yarı finalde eşleşmeler kura ile belirlenecek. Kura çekimi bugün İsviçre'nin Nyon kentinde yapılacak. (HABER MERKEZİ)