Saman yüklü kamyonette çıkan yangın ormana sıçradı

Balıkesir'de saman yüklü kamyonette çıkan ve ormanlık alana sıçrayan yangın kontrol altına alındı.

Abone ol

DUVAR - Balıkesir'in Kepsut ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Kepsut'a bağlı kırsal Dombaydere Mahallesi mevkisinde saman balyası taşıyan kamyonette çıkan yangın ormanlık alana sıçradı.

İhbar üzerine bölgeye Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi. 

Yangına 400 personel, 20 arazöz, 9 su ikmal aracı, 3 dozer, 8 uçak ve 8 helikopterle müdahale ediliyor.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, beraberindekilerle bölgede incelemelerde bulundu.

İncelemesinin ardından açıklama yapan Ustaoğlu, yangının 16.00 sıralarında çıktığını söyledi.

"Yangının ilk çıkışı, hareket halinde olan saman yüklü bir kamyonun alev alması ve ormana sıçramasıyla oluştuğunu tespit ettik" diyen Ustaoğlu, yangının kısmen kontrol altına alındığını aktardı.

Ustaoğlu, "Hemen Orman Bölge Müdürlüğü'nün araçlarıyla ve personeliyle müdahale edilerek yangın kontrol altına alınmaya çalışıldı. Bölgemizdeki 8 uçak ve 8 helikopterle müdahaleler yapıldı. Toplamda 87 araç ve 400'ün üzerinde personelimizin bölgedeki müdahalesi sürüyor. Yangın şu anda kısmen kontrol altına alındı diyebiliriz. Temennimiz bir an önce kontrol altına alınıp bu sıkıntının sonlandırılması" dedi. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının kontrol altına alındığı belirtti.

Yumaklı, "Balıkesir, Kepsut’taki orman yangını havadan ve karadan yapılan etkin müdahaleler sonucunda KONTROL ALTINA ALINDI. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)