SAMER araştırdı: Kürtler anadilinde eğitim istiyor

Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi araştırmasına göre, çocuklarının anadilinde eğitim görmesini isteyenlerin oranı yüzde 86,7.

DUVAR - Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi (SAMER) 27 Ekim-3 Kasım 2023 tarihleri arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde, anadilin kullanımı ile anadiline ilişkin talep ve eğilimleri ölçmek amacıyla bir saha araştırması gerçekleştirdi.

Bölgede yer alan 15 kent merkezinde, yüzde 2 hata payı yüzde 95 güven aralığı gözetilerek gerçekleşen çalışmanın örneklemi için TÜİK’in 2022 yılı nüfus verileri kullanıldı. Yüz yüze 2 bin 443 kişi ile hanelerde yapılan çalışmada tesadüfi dağılım kullanıldı. Çalışma Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Van, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Ağrı, Muş, Bingöl, Bitlis, Kars, Dersim ve Iğdır kentlerini kapsadı.

Haberin Devamı
İhtiyaç kredi faiz oranları düştü: İşte faizsiz kredi veren bankalar Rakamlar değişti: 13 banka yeni promosyonu duyurdu Rakamlar ortaya çıktı: Memur ve emeklinin ocak zammı ne kadar olacak? Tabela değişti: 9 Ağustos güncel akaryakıt fiyatları Anket: Instagram’ı en çok hangi partinin seçmeni kullanıyor? Uzmanı uyardı: IBAN'a para gönderirken dikkat