Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid

Şampiyonlar Ligi final maçında Real Madrid, 59. dakikada Vinicius Junior'un attığı golle kupanın sahibi oldu.

Abone ol

DUVAR - Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvası UEFA Şampiyonlar Ligi'nin finalinde, İngiltere'nin Liverpool ve İspanya'nın Real Madrid takımları karşı karşıya geldi.

Final maçı 36 dakika geç başladı. UEFA'dan yapılan açıklamada, stadyum dışında yaşanan yoğunluk sebebiyle taraftarların içeriye giremediği ve yoğun trafik nedeniyle bazı taraftarların maça gelemediği belirtildi.

Fransa'nın başkenti Paris'teki Stade de France'ta oynanan maça Liverpool Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Thiago; Salah, Diaz, Mane ilk 11'iyle çıktı.

Real Madrid ise Courtois Carvajal, Militao, Alaba, Mendy, Casemiro, Kroos, Modric, Valverde, Vinicius Junior ve Karim Benzema ile sahadaki yerini aldı.

İlk yarının son dakikalarında Real Madrid'den Karim Benzema'nın ağlara gönderdiği top, ofsayt nedeniyle gol değeri kazanmadı. İki takım soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti.

59. dakikada gelişen Real Madrid atağında sağ kanattan Valverde'nin ceza sahasına ortasında şutunu çeken Vinicius Junior topu ağlara gönderdi.

Kalan dakikalarda iki takım da pozisyonlardan yararlanamayınca Real Madrid şampiyon oldu.

Real Madrid 17, Liverpool 10. kez Şampiyonlar Ligi'nde final oynadı. Turnuva tarihinin en başarılı takımı Real Madrid 14. kez şampiyon olurken Liverpool ise 6 şampiyonlukta kaldı.

REAL MADRİD VE LIVERPOOL 3. KEZ FİNALDE EŞLEŞTİ

İki takım daha önce 8 defa karşılaştı. Bu karşılaşmaların 4'ünü Real Madrid, 3'ünü Liverpool kazandı, 1 maç ise berabere bitti. Bu maçlarda Real Madrid 10, Liverpool ise 8 gol attı.

Daha önce Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası olarak düzenlenen, 1992-93 sezonunda ise UEFA Şampiyonlar Ligi adını alan turnuvanın tarihinde 3. kez Real Madrid-Liverpool finali oynanacak.

Taraflar arasındaki ilk final karşılaşması, 1981'de Paris'te yapıldı. Alan Kennedy'nin 81. dakikadaki golüyle mücadeleyi 1-0 kazanan Liverpool, kupayı müzesine götürdü. Fakat Real Madrid 2018'de rövanşı aldı. Madrid ekibi, Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki finalden Bale'in (2) ve Benzema'nın golleriyle 3-1 galip ayrıldı.

1981'deki Liverpool maçı, Real Madrid'in kaybettiği son Şampiyonlar Ligi finali oldu. Real Madrid, o karşılaşmadan sonra çıktığı 7 finali (1998, 2000, 2002, 2014, 2016, 2017, 2018) de kazandı. (HABER MERKEZİ)