Şampiyonlar Ligi son 16 turunda İngiliz gecesi

Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu heyecanı başladı. Rakipleriyle deplasmanda karşılaşan iki İngiliz ekibi Tottenham ve Manchester City, avantajlı skorlarla evlerine döndü.

Abone ol

DUVAR - UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu maçları başladı. İlk karşılaşmalar bu gece tamamlandı ve deplasmanda mücadele eden İngiliz ekipleri Manchester City ve Tottenham, elde ettikleri skorlarla avantajlı bir şekilde evlerine döndü.

HIGUAIN HEM ATTI, HEM KAÇIRDI

Gecenin zorlu eşleşmesinde Juventus ile Tottenham İtalya'da karşı karşıya geldi. Maça çok hızlı başlayan Juventus, Higuain'in 2'nci dakikada bulduğu golle 1-0 öne geçti. Siyah-beyazlılar ilk golden 7 dakika sonra bir penaltı kazandı ve topun başına geçen Higuain'le farkı ikiye çıkardı.

Tottenham iki farklı geriye düştükten sonra rakip sahada daha fazla görünmeye başladı ve Harry Kane ile farkı bire indirdi. Kane, bu golle bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 7 gole ulaştı ve bir sezonda Şampiyonlar Ligi'nde en fazla gol atan İngiliz oyuncu unvanını Steven Gerard'la paylaşmış oldu.

Maçın devre arasına girilmek üzereyken Juventus, Douglas Costa'nın düşürülmesiyle bir penaltı daha kazandı. Topun başına yine Higuain geçti. Arjantinli golcü bu kez üst direğe takıldı ve hat-trick şansını kaçırdı.

İkinci yarıda daha baskın bir görüntü çizen Tottenham, çabasının karşılığını 72'nci dakikada Cristian Eriksen'in serbest vuruştan attığı golle aldı. Tottenham maçın sonuna kadar oyunun kontrolünü bırakmadı ve deplasmanda aldığı 2-2'lik sonuçla avantajı elde etti.

İLKAY GÜNDOĞAN'DAN İKİ GOL

Gecenin bir diğer maçı İsviçre'de Basel ile Manchester City arasında oynandı. Manchester City henüz 23'üncü dakikada maçı 3-0'a getirerek turu neredeyse garantilemiş oldu. City'nin gollerini 14'üncü dakikada İlkay Gündoğan, 18'inci dakikada Bernardo Silva ve 23'üncü dakikada Sergio Agüero kaydetti.

İlk yarının 3-0 tamamlanmasının ardından City, ikinci yarının başlarında İlkay'la bir gol daha buldu maç da bu şekilde tamamlandı. (HABER MERKEZİ)

Bir Şampiyonlar Ligi klasiği: Real Madrid ve Ronaldo