Şampiyonlar Ligi'nde son çeyrek finalist Barcelona

Şampiyonlar Ligi'nde son çeyrek finalist Barcelona oldu. Sahasında Chelsea'yi 3-0'la geçen Katalan ekibinde Messi 100'üncü Şampiyonlar Ligi golüne ulaştı.

Abone ol

DUVAR - UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu maçları Barcelona'nın Cheslsea'yi konuk ettiği maçla tamamlandı. 1-1 biten ilk maçın rövanşında Barcelona, evinde rahat bir galibiyet aldı.

Maça hızlı başlayan Barcelona'da Messi kariyerinin en hızlı golünü kaydetti. Maçın ilk düdüğünden 2 dakika 8 saniye geçtikten sonra topu ağlara gönderen Messi, böylece takımını rahatlatmış oldu.

Maçın 20'nci dakikasında orta sahada yapılan top kaybı sonucu hızlı gelişen Barcelona atağında, topu ceza sahasına taşıyan Messi, ters taraftaki arkadaşı Demebele'ye pasını çıkardı. Dembele uzak köşeye gönderdiği şutla Barça'nın ikinci golünü kaydetti.

Chelsea ilk yarının sonunda etkili ataklar geliştirse de golü bulamadı. Devrenin sonunda Chelsea adına serbest vuruş kullanan Marcos Alonso'nun şutu direkten dışarı gitti.

İkinci yarıda daha çok Barcelona sahasına gelen Chelsea kaleyi bir türlü bulamadı. Barcelona ise 63'te Messi'nin kendine has stiliyle attığı golle farkı 3'e çıkardı. Bu gol Messi'nin Şampiyonlar Ligi'nde attığı 100'üncü gol oldu.

Messi, Şampiyonlar Ligi'ndeki 100'üncü golünü kutlarken...

3-0 sona eren karşılaşmanın ardından Şampiyonlar Ligi'nde son çeyrek finalist Barcelona oldu.

Daha önce oynanan karşılaşmalarda ise Real Madrid, Sevilla, Juventus, Roma, Manchester City, Liverpool ve Bayern Münih çeyrek finale yükselen diğer takımlar olmuştu. (HABER MERKEZİ)