'Samsat'ta sağlam ev kalmadı'

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen deprem, bölgedeki çok sayıda kentte de hissedildi. Depremin ardından 3 artçı sarsıntı yaşandı. Samsat Belediye binası ve hükümet konağı dahil çok sayıda bina yıkıldı. Akşam saatlerinde ise Samsat'ta 4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Adıyaman Valisi, depremde 30 kişinin yaralandığını ve can kaybı yaşanmadığını açıkladı.

Abone ol

DUVAR - Adıyaman'ın Samsat ilçesinde dün saat 14.07'de deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin merkez üssünün Samsat ilçesine bağlı Yarimbağ köyü, büyüklüğünün ise 5.8 olduğunu açıkladı. Depremin yerin 10 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirtildi.

AFAD ise depremin büyüklüğünün 5.5, derinliğinin ise 11.3 kilometre olduğunu duyurdu.

AFAD saat 20.03'te merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan 4,0 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini duyurdu.

Depremin 9,14 kilometre derinlikte oluştuğu bildirildi.

Gündüz yaşanan depremin ardından CNN Türk canlı yayınına bağlanan DHA Adıyaman muhabiri Mücahit Yolcu depremin ardından 3 artçı sarsıntı yaşandığını söyledi. Yolcu, bu sarsıntıların büyüklüğünün 4.4, 4.2 ve 3.8 olduğunu kaydetti. Televizyonun yayınına bağlanan Samsat'ın Akdamar ve Bayırlı köylerinin muhtarları yaralılar olduğunu belirtti. Çok sayıda evin de yıkıldığı ya da oturulamaz hale geldiği öğrenildi.

DHA sarsıntının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki bir çok ilde hissedildiğini aktardı.

ŞANLIURFA DA SALLANDI

Öte yandan Kandilli Rasathanesi saat 14.18 de Merkezüssü Şanlıurfa'nın Kasımkuyu olan 4.6 büyüklüğünde bir deprem kaydedildiğini duyurdu.

Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, CNN Türk canlı yayınına bağlanarak depremle ilgili bilgi verdi. Fırat "Büyük bir hasar meydana geldi. Burada sağlam ev kalmadı. Belediye, hükümet konağı yıkıldı. Bir köyden 5 yaralı geldi. Hafif yaralı ölü yok. Sarsıntılar devam ediyor" dedi.

MUHTAR: KÖYÜMÜZÜN YARISI YIKILDI

Akdamar Köyü Muhtarı Necmettin Öztürk ise 250 nüfuslu köyde yaşanan deprem için 'köyümüzün yarısı yıkıldı' dedi. Muhtar 'iki kişinin yaralandığını' da söyledi. Köydeki yıkılmayan evlerinde kullanılmaz hale geldiğini aktaran Muhtar Öztürk, 'Hiç bir eve girilemez artık burada' dedi.

Samsat'taki depremden sonra Diyarbakır AFAD' tan 35 kişilik ekip 4 kurtarma aracıyla bölgeye sevk edildi.

VALİ: 30 YARALI VAR, CAN KAYBI YOK

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Samsat'a yaptığı incelemeden sonra, açıklamalarda bulundu.

En çok hasarın Taşkuyu ve Akdamar köylerinde yaşandığını aktaran Vali Erin, "Can kaybı yok, diğer yıkıntıları, hasarları devlet olarak karşılayacak güçteyiz. O imkanlara sahibiz. Vatandaşlarımız o anlamda kesinlikle müsterih olsun ilave olarak da yine vatandaşlarımızın resmi makamlar dışındaki asılsız haberlere itibar etmemelerini istiyoruz. Allah var, devlet var, gam yok diyoruz" şeklinde konuştu.

Hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Erin "Hastanemize şu ana kadar itikal eden 30 tane yaralımız var. Ama hayati tehlikesi olan bir yaralımız da yok. Ben bu vesileyle bütün hemşehrilerimize, Adıyamanımıza geçmiş olsun diliyorum. İl merkezinde de bazı evlerde bizim Musalla Camimizin minaresinde hasarlar var ve bu hasarların boyutu tespit edilmeye çalışılıyor" dedi.