Samsun Büyükşehir önünde satış protestosu

Samsun'da eski Kurupelit İtfaiye binası ve alanının satış ihalesine karşı çıkan STK'lar, Büyükşehir Belediyesi binası önünde protesto gösterisi yaptı.

Abone ol

SAMSUN - Samsun'da eski Kurupelit İtfaiye binası ve alanının satışına karşı çıkan sivil toplum kuruluşu üyeleri Büyükşehir Belediyesi binası önünde "Kimin Malını Kime Satıyorsunuz" pankartları açarak basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında belediye zabıtaları hizmet binası önünde güvenlik önlemi aldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi binası önünde eski Kurupelit İtfaiye binası ve alanının 8 Eylül'de ihaleye çıkartılacak olması ile ilgili açıklama yapan Atakum Marina Dayanışması Sözcüsü Nedim Ecevit, "Halkın malı olan bu kamu alanının satışı tamamen kişisel dayatma arzusu ve halk ile inatlaşmadır. Türkiye'nin en borçlu ikinci belediyesi olması da yapılan hataların ve betona tutkunun ceremesidir. Kaldı ki buranın satışı bunca borcun ödenmesinde yeterli olmayacak bir rakamdır. Kamuya ait böylesine gözde bir alan hiçbir şekilde satılmamalı, kamuda kalmalıdır. Kendine aitmiş gibi babanızın balı gibi halka rağmen halkın malını satamazsınız. Bu satışın kamu yararı olmadığı açıktır" dedi.

İKİ KEZ YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERİLDİ

Belediye binası önünde gerçekleşen açıklamada söz konusu itfaiye binası ve alanı ile ilgili mahkemelerin iki kez yürütmeyi durdurma kararı verdiği ancak Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin imar planlarını değiştirerek söz konusu yeri imara açtığı da belirtildi.

Açıklamada ihalenin yapılacağı 8 Eylül Cuma günü, oturma eylemi yapılacağı da belirtildi. (DUVAR)