Samsun'da bir ayda yedi sağlıkçı koronadan vefat etti

Samsun'da Covid-19 nedeniyle son bir ayda yedi sağlık çalışanı öldü. Doktor Necati Emirhan’ın ise iki kardeşi, halası ve dayısı da korona virüsü nedeniyle vefat etti.

Abone ol

Haydar Öztürk

SAMSUN - Korona virüsüne karşı ön cephede savaş sağlık çalışanlarının ölüm haberleri gelmeye devam ediyor. Samsun'da son bir aylık dönemde Bafra Devlet Hastanesi hemşiresi Meral Arbağ, Bafra Devlet Hastanesi çalışanı Önder Büyük, Çarşamba 112 Acil Servis Ambulans Şoförü Rıfat Sefa Ataseven, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahiliye Hekimi Ali Murat Uludoğan, Kızılay Samsun Şube Başkanı Doktor Habip Demirel, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Teknikeri Özgül Yaşar'ın ardından Özel MediBafra Hastanesi doktoru Necati Emirhan, Covid-19 sebebi vefat etti.

AİLEDE ÇOK SAYIDA ÖLÜM

Dr. Necati Emirhan ve iki kardeşi korona virüsünden öldü.

36 yaşındaki doktor Necati Emirhan'ın cenazesi Çarşamba ilçesinde toprağa verilirken, kardeşi Selman Emirhan'ın da bu cenazenin ardından vefat etmesi büyük üzüntüye neden oldu. Samsun'un Bafra ilçesinde özel bir hastanede doktorluk yapan ve Covid-19'a bağlı olarak ölen Necati Emirhan'ın bir ay önce de ağabeyi Kenan Emirhan'ın yine korona nedeniyle vefat ettiği öğrenildi. Doktor Emirhan'ın ayrıca halası ve dayısının da Covid-19 nedeniyle öldüğü belirtildi.

'VAKALAR DÜŞTÜ, KEŞKE TEDBİRLER DAHA ÖNCE ALINSAYDI'

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun, "Yedi sağlık çalışanı ve doktorumuzu korona virüsü sebebi ile kaybettik. Bu nedenle çok üzüntülüyüz. Bu son dönemde özellikle iki çocuk babası doktor Necati Emirhan'ın kaybını yaşadık. Doktor Necati Emirhan'ın aynı zamanda korona sebebi ile ağabeyi, kardeşi, halası ve dayısı da hayatlarını kaybetti. Bir aile içerisinde yaşanan bu çoklu ölüm hepimizi derinden sarstı. Samsun'da kasım ayında vakalarda artış yaşandı. Bu artışın sonucu olarak sağlık çalışanı ve doktorlarımızda bu ölümcül virüsün kurbanı oldu. Şu an Samsun'da vakalar alınan tedbirler kapsamında düştü. Keşke bu tedbirler daha önceden alınsaydı, keşke daha önceden vakaların fazla olduğu bilgisi kamuoyu ile paylaşılsaydı." dedi.