Samsun'da ilkokullarda yüz yüze eğitime ara verildi

Samsun'da Covid-19 vakalarının önüne geçilmesi için ilkokull 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda yüz yüze eğitime ara verildi. 8. ve 12. sınıflarda ise yüz yüze eğitim olduğu gibi devam edecek.

Abone ol

DUVAR - İllere göre 100 bin kişide görülen vaka sayısında birinci olan Samsun'da İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu; 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda uzaktan eğitime geçilmesi kararı aldı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, risk haritasında Samsun'un çok yüksek risk grubunda olduğu hatırlatıldı. 

İlkokullarda uzaktan eğitim kararı 12 Nisan'dan itibaren geçerli olacak. 8. ve 12. sınıflarda ise yüz yüze eğitime devam edilecek. 

Açıklamada, okul öncesi eğitim kurumlarında (bağımsız anaokulu) ve okul bünyesinde bulunan ana sınıflarında eğitim öğretim faaliyetlerine devam edeceği vurgulanarak, "15 Şubat itibarıyla yüz yüze eğitime başlayan köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında yüz yüze eğitime devam edilecektir. Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okullarının yüz yüze eğitim öğretim faaliyetlerinin de devam etmesi kararı alınmıştır. 8 ve 12. sınıflar ile mezunlara yönelik destekleme, yetiştirme kursları ve takviye kurslarında yüz yüze eğitime, 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflarda uzaktan eğitime devam edilecektir" ifadesine yer verildi. (HABER MERKEZİ)