Samsun'da istifa etmeyen sendika başkanı saldırıya uğradı

İstifa etmeyip yeniden aday olan Türk Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, kongrenin yapılacağı okulun bahçesinde saldırıya uğradı.

Abone ol

SAMSUN - MHP'ye yakınlığı ile bilinen Türk Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, kongrenin yapılacağı 14 Kasım tarihinde 23 Nisan Ortaokulu'nun bahçesinde kalabalık bir grubun saldırısına uğradı. MHP İl yönetimi ile politik ayrılık yaşadığı için istifa etmesi yönünde baskı yapıldığı ileri sürülen Kuruoğlu, darp edilerek yaralandı. Olay sonrası kongre, bir hafta sonraya ertelendi.

Samsun'da eğitimcilerin üyesi olduğu Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim Sen'in Şube Başkanı ve yeniden başkan adayı olan Levent Kuruoğlu, kongre salonuna girerken okul bahçesinde saldırıya uğradı. Kalabalık grubun tekme ve yumruklu saldırısına maruz kalan Kuruoğlu, yaralandı. Saldırının, Levent Kuruoğlu'nun baskılara rağmen istifa etmeyerek yeniden başkan adayı olması nedeniyle yaşandığı iddia edildi. Kuruoğlu'na saldıran kalabalık grubun çoğunun eğitimci olmadığı öne sürülürken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Saldırının ardından açıklama yapmayan Levent Kuruoğlu'nun adaylıktan çekilmediği belirtildi. (DUVAR)