Samsun'da kadına öldüresiye şiddetin faili: Şikâyetçiyim

Samsun'da sokak ortasında kadına öldüresiye şiddet uygulayan İbrahim Zarap ifadesinde, "Olaydan sonra çevredekiler beni darp etti. Eğer kimlikleri tespit edilebilirse hepsinden şikayetçi olacağım" dedi. Zarap, savcılık tarafından 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Abone ol

DUVAR - Samsun'un Canik ilçesinde yaklaşık 3 yıl önce boşandığı erkek tarafından baygınlık geçirene kadar darp edilen E.M'nin hastanedeki tedavisi sürüyor. Uğradığı şiddetin ardından yaşadığı travma nedeniyle konuşamadığı öğrenilen E.M'yi, Samsun Valisi Zülkif Dağlı hastanede ziyaret ederek, doktorlardan bilgi aldı. Vali, "Şu anda konuşamıyor. Hekimlerimizin söylediği yarın gözünü açacak ve daha iyi olacak" dedi.

Hastane Başhekimi Ahmet Şen de hastanın müşahede altına alındığını belirterek, "Kendisi travmaya maruz kalmış. Kafa travması var. Kafada ödemleri var. Beyinde ve boyunda cerrahilik bir bulgumuz yok. Yüz kemikleriyle ilgili bazı patolojik görüntüler var.  Batın içinde herhangi bir organ hasarımız yok. Bilinci açık. Birkaç gün takip edeceğiz" açıklamasını yaptı.

'ÇOCUĞUN RUHSAL TRAVMASI ÜZERİNDEN DURULMALI'

Şen, şiddete tanıklık eden 5 yaşındaki küçük çocuğun aile yakınlarının yanında uyuduğunu ifade ederek, "Onunla ilgili bir şey düşünmüyoruz. Ama ruhsal travma tarafı bundan sonra üzerinde daha çok durulması gereken taraf olacak diye düşünüyorum. Ama travmatik lezyon yok şu anda" diye konuştu.

ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜSTEN YARGILANACAK

Öte yandan dün gözaltına alınan zanlı İbrahim Zarap bu sabah adliyeye sevkedildi. Zarap, savcılık tarafından 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Zanlının polise verdiği ifadesinde, olayın ardından çevredekiler tarafından darp edildiğini, tespit edilmesi halinde bu kişilerden şikayetçi olacağını da söylediği belirtildi.

BABA: SÜREKLİ ŞİDDET UYGULUYORDU

E.M'nin babası İsmail M. ise gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının sağlık durumunun iyi olmasıyla teselli bulduklarını söyledi. Kızının eski eşinden 2,5 yıl önce ayrıldığını ifade eden İsmail M, "Devamlı yapıyor bunu. Devletin bunları salmaması lazım. En ağır cezanın verilmesini istiyoruz. Orada çocuğunun yanında bu hareketi yapıyorsun..." dedi.

ADLİ TIP UZMANINDAN 'YAŞAMSAL TEHLİKE' YORUMLARINA TEPKİ

Bu arada, aralarında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da bulunduğu bazı kişilerin E.M.'nin durumuyla ilgili 'yaşamsal tehlikesi yok' yönündeki yorumlarına adli tıp uzmanı Prof. Dr. Hakan Kar uyarıda bulundu. Kar saldırganla ilgili tutuklama kararı öncesi sosyal medya hesabından, "Arkadaşlar, sayın bürokratlar; kadının "yasamsal tehlikesi yok" yazıp durmayın. Videolarda bilinci uzun süre kapalı olan kadının baş ve yüz kısmına defalarca şiddetli tekme ve başın yere vurulması var. Adli rapor aşağıdaki kılavuza göre düzenlenecek" diye yazdı.

Bakan Koca'nın tweet'ini de alıntılayan Kar, Sayın @drfahrettinkoca siz yapmayın bari. Adli tıbbi olarak bu hasta "yasamsal tehlikeye uğramıştır" !!! Soruşturma düzenlenecek adli rapora göre yapılacaktır, sanık buna göre ceza alacaktır..." diye bir paylaşımda da bulundu. 

Prof. Dr. Kar, tutuklama kararı sonrasında da "Demek "kadının hayati tehlikesi yokmuş" demeyecekmişsiniz sayın bürokratlar. Dediğimiz gibi 'Hayati Tehlikesi varmış' ki 'Kasten öldürmeye teşebbüs'ten tutuklanmış! Avukatları bana ulaşırsa dava boyunca gönüllü olarak Adli Tıp desteği vermek isterim" dedi. (SAMSUN/AA)