Samsun'da sağlık çalışanına saldırı protesto edildi

Bafra Devlet Hastanesi'nde görevli sağlık çalışanı Halit Çelik'in bir hasta yakını tarafından saldırıya uğraması, Samsun'daki sağlık çalışanları tarafından protesto edildi. Halit Çelik yoğun bakıma alınırken saldırgan A.B. gözaltına alındı.

Abone ol

DUVAR - Samsun'da Bafra Devlet Hastanesi'nde çalışan Halit Çelik isimli sağlık çalışanı geçtiğimiz gün bir hasta yakını tarafından darp edildi. Yoğun bakımda olan Halit Çelik'e yönelik saldırıyı protesto etmek için şağlık çalışanları hastane önünde basın açıklaması yaptı.

Çelik'in durumunun ağır olduğu belirtilirken basın açıklamasında konuşan Türk Sağlık-Sen Samsun İl Başkanı Erdoğan Çakmak, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulmasını istediklerini söyledi.Ceza sisteminin yetersiz olduğunun vurgulandığı açıklamada Çakmak, "Sağlık çalışanlarının hayatı her dakika tehlike altındadır. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların, sağlık kurumlarında ortalığı birbirine katanların, bu işin sonunun tutuklu yargılanmak olduğunun idrakine varmaları sağlanmalıdır. Devletin ceza sistemi ve uygulayıcıları bunu hissettirmelidir." dedi.

Kişinin, sağlık çalışanına şiddet uyguladığında belli bir süre ücretsiz sağlık hizmetinden faydalanamayacağını bilmesi gerektiğini ifade eden Çakmak, "Şiddetin, kendisine bir fatura çıkaracağını bilmelidir. Türk Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin en aza indirilmesi için yapılması gereken acil tedbirlerin ve ağır yaptırımların süratle hayata geçmesini istiyoruz." diye konuştu. Saldırgan A.B. olayın ardından gözaltına alınmıştı. (HABER MERKEZİ)