Samsun’da VocaVoice grubundan #Evdekal konseri…

VocaVoice grubunun şefi olan OMÜ Müzik Öğretmenliği Öğretim üyesi Bilgen Özcan Coşkunsoy ve grup elemanları evlerinden katılarak mini bir konser verdiler.

Abone ol

Mehmet Rebii Özdemir

SAMSUN - 19 Mayıs Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Öğretim Üyesi Bilgen Özcan Coşkunsoy ve müzik öğretmenlerinin oluşturduğu VocaVoice grubu mini bir konser verdiler.

Yapılan bu proje ile ilgili olarak VocaVoice şefi Bilgen Özcan Coşkunsoy şunları ifade etti: “Zor zamanlarda, birbirinden ayrıyken, beraber olabilmenin en güzel tarafı bir koro üyesi olmak ve beraber müzik yapmaktır. Tüm dünyanın büyük bir sınavı geride bıraktığı şu günlerde, bizlerde evlerimizden seslenmek, Karadeniz’in eşsiz melodilerini ve enerjisini insan sesi ve enstrümanlar ile birleştirerek seslendirmeye karar verdik. Batum ve Mari Mome ezgi ve ritimsel yapı bakımında birbirine çok benzer özelliklerde şarkılar, Mari Mome bir Bulgar şarkısı ve bizim Batum şarkımızın adeta devamı gibi, bizler konserlerde sıklıkla bu türküleri ve başkalarını ekleyerek danslar ediyor, horon bile tepiyoruz, VocaVoice ekibi bir koro ama sahnede hareketli ve dinamik bir ekip, bu şarkı da bizim ruhumuza çok uygun. Biz de bu günleri müziksiz bırakmak istemedik, beraber şarkı söylemeyi özledik ve bu şarkıları evlerde kayıt alıp birleştirdik. Umarım dinleyiciler de aynı heyecanla eşlik ederler” dedi.