Samsung CEO'su: Krizi fırsata çevireceğiz

Mali sonuçlarındaki ağır kayıplar sebebiyle acil olarak toplanan Samsung yönetimi ve hissedarlarına konuşan şirketin CEO'su, isim vermeden Note 7 krizi hakkında ilk defa yorum yaptı. Samsung Electronics CEO'su Kwon Oh-hyun, Note 7'yle ilgili araştırmalarının sürdüğünü ifade etti ve bu dönemin geçici olduğunu savundu.

Abone ol

DUVAR - Samsung CEO'su Kwon Oh-hyun, düzenledikleri olağanüstü kongrede Samsung hissedarlarına ve yönetim kademesine bir konuşma yaptı. Bu konuşması sırasında Note 7 krizi konusunda da sessizliğini bozan Oh-huyn, Samsung'un, krizlerin üstesinden gelme konusunda uzun bir geçmişi olduğunu söyledi.

KRİZİ FIRSATA ÇEVİRECEĞİZ

Samsung grubunun en tepe yöneticisi, konuşmasında Note 7'nin adını anmamış olsa da, söylediklerinin içeriğinden bu olayı kast ettiği anlaşılıyor. "Krizlerin üstesinden gelme konusunda uzun bir geçmişimiz var" diyen Oh-Hyun, "Bu krizi fırsata çevirip bir başka büyük sıçrayış yapmamıza izin verin" şeklinde konu hakkındaki görüşünü dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde mali sonuçları açıklanan ve Note 7 olayı nedeniyle iki yılın en düşük kârlılığını elde eden Samsung, buna rağmen diğer ürünlerinin satış başarısı sayesinde çok büyük bir yara almamıştı. Note 7 defterini kapatan, ancak bir yandan bu olaya neden olan sebepleri en ince ayrıntısına kadar araştıran Samsung, önümüzdeki aylarda tanıtılacak Galaxy S8 modeline odaklanmış durumda.