Sanata adanmış bir hayat: 'Camille/Düşünce' oyunu 28 Mart'ta sahnelenecek

Pafta Tiyatro’nun yeni oyunu “Camille/Düşünce” 28 Mart'ta izleyicilerle buluşacak. Yıldırım Fikret Urağ’ın yönettiği tek kişilik oyunda Camille’yi Ebru Unurtan Urağ canlandırıyor.

Abone ol

DUVAR - Pafta Tiyatro’nun 21 Mart’ta dünya prömiyerini yapan yeni oyunu “Camille/Düşünce”nin ilk galası 28 Mart’ta Üsküdar Tekel Sahnesi'nde gerçekleşecek. Oyun, ömrünün son 30 yılını akıl hastanesinde geçiren heykeltıraş Camille Claudel’in hayatından bir kesit sunuyor.

Yıldırım Fikret Urağ’ın yönettiği tek kişilik oyunda Camille’yi Ebru Unurtan Urağ canlandırıyor. Irmak Bahçeci ve Yıldırım Fikret Urağ tarafından kaleme alınan oyunun yapım ortaklığını Asiye Değirmenci ve Revokrea Kreatif Yapım üstlendi. Oyunun müzikleri ise İranlı kompozitör Karen Homayounfar’ın imzasını taşıyor.

.

'BU OYUN CAMILLE CLAUDEL'IN BAŞKALDIRISINA BİR SAYGI DURUŞUDUR'

Yönetmen Yıldırım Fikret Urağ oyun hakkında, "'Camille/Düşünce' adını verdiğimiz oyunumuzda heykele duyduğu aşkla, önce öğretmeni sonra sevgilisi olan büyük heykeltıraş Rodin’e duyduğu aşk arasında kalan ve seçimini sanatından yana kullanma yürekliliğini gösteren bir kadının, Camille Claudel’in hikâyesini anlatıyoruz. Sanat dünyasında kadının neredeyse yok sayıldığı koşullar içinde bedeli çok ağır bir seçim bu! İşte bu yüzden bu oyun bizim için Camille Claudel’in başkaldırısına ve aşkına bir saygı duruşudur" dedi.

Oyun tarihleri şöyle: 

28 Mart 20.00 DT Üsküdar Tekel Sahnesi / GALA

31 Mart 20.30 Oyun Atölyesi