Sandık başındaki Almanya için koalisyon senaryoları

Almanya bugün, tüm Avrupa için yeni bir dönem başlatma ihtimali bulunan federal seçimler için sandık başında. Seçimden üçlü bir koalisyon hükümeti çıkması bekleniyor.

DUVAR - Almanya bugün, hem kendi iç siyaseti hem de genel olarak Avrupa Birliği (AB) için yeni bir siyasi dönemin habercisi olması beklenen Bundestag (federal parlamento) seçimleri için sandık başında. Seçimler, Angela Merkel'in 16 yıl sonra başbakanlığı bırakma kararının gölgesinde düzenleniyor. Anketler, sonuçların son derece belirsiz olduğunu, Fransa ile birlikte AB'nin iki itici gücünden biri olan 83 milyonluk Almanya'yı uzun bir koalisyon pazarlığı sürecinin beklediğini gösteriyor.

Haberin Devamı
Kredi kartınızdan para çeken telefon uygulamaları açıklandı UEFA, Merih Demiral'ın 'bozkurt' işareti için ne karar verebilir? Son 16'nın en iyi 11'i belli oldu: Türkiye'den iki futbolcu kadroda Türkiye sıcaktan yanıyor: Bu ilçede yaşayanlar soğuktan soba yaktı EURO 2024'te şampiyonluk oranları güncellendi: Sürpriz takım Türkiye Benzin ve motorine ÖTV zammı geldi