Şangay'da bıçaklı saldırı: 3 kişi öldü, şüpheli gözaltında

Çin'in Şangay kentinde bir markette yaşanan bıçaklı saldırıda üç kişi yaşamını yitirdi, 15 kişi yaralandı. 37 yaşındaki şüpheli gözaltına alındı.

Abone ol

DUVAR - Çin'in Şangay kentinde düzenlenen bıçaklı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı. Çin'de bir hafta sürecek Ulusal Gün tatili öncesinde 30 Eylül Pazartesi günü yaşanan saldırıyı düzenleyen 37 yaşındaki şüphelinin gözaltına alındığı açıklandı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, polisin yaptığı ilk incelemeler, dün bir süpermarkette düzenlenen saldırının 'kişisel bir mali anlaşmazlık' sonrası yaşandığını ortaya koydu. Ateşli silahların yasak olduğu Çin'de bıçaklı saldırı vakaları son yıllarda artış gösteriyor; yetkililer çoğu zaman bu saldırılardan 'ruhsal bozuklukları' sorumlu tutuyor.

Eylül ayında da Shenzen kentindeki bir okulun yakınlarında düzenlenen saldırıda 10 yaşındaki Japon bir öğrenci ağır yaralanmıştı. 2022'de Şanghay'daki bir hastanede yaşanan bıçaklı saldırılarda ise 15 kişi yaralanmıştı. Saldırgan, bir yıl sonra idam cezasına çarptırılmıştı. 

(REUTERS)