'Şans eseri' yapılan keşif insanlara sıtma bulaşmasını önleyebilir mi?

İspanya'da bilim insanları, ilaç geliştirme araştırmaları sırasında sıtmanın sivrisineklerden insanlara bulaşmasını durdurabilecek bir bakteri türü keşfetti.

DUVAR - Bilim insanları, sıtmanın sivrisineklerden insanlara bulaşmasını durdurmaya yardımcı olabilecek, doğal olarak oluşan bir bakteri türü keşfetti. Keşfin bir deney sırasında, bir sivrisinek kolonisinin sıtma paraziti geliştirmediğinin fark edilmesi üzerine, 'şans eseri' gerçekleştiği bildirildi. Araştırmacılar bu bakterinin dünyanın en eski hastalıklarından biri olan ve her yıl yaklaşık 600 bin kişiyi öldüren sıtmayla mücadelenin yeni araçlarından biri olabileceğini söyledi. Bilim insanları şu an bu bakteriyi 'gerçek dünya koşullarında' kullanmanın güvenli olup olmadığı üzerine çalışıyor.

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranları güncellendi: 2 milyon TL'nin geri ödemesi Yarış kızıştı: En fazla emekli promosyonu veren banka belli oldu En dayanıklı arabalar seçildi: Alman markası öne çıktı İBB duyurdu: İşte İstanbul'un en riskli ve güvenli ilçeleri Fatih Portakal asgari ücreti hesapladı: 'Verirler mi?' 'Gönül Dağı'na Kiraz geliyor: Öykü Gürman kadroda