Sarıgül 2’nci tur startını verdi: Kılıçdaroğlu Türkiye’yi kucaklar

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Divriği’de açıklamalarda bulundu, “Kılıçdaroğlu’nun yönettiği Türkiye güzel bir Türkiye olur” dedi.

Abone ol

DUVAR – CHP’den Erzincan Milletvekili seçilen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tur seçimleri öncesi saha çalışmalarına başladı.

Sivas’ın Divriği ilçesine giderek seçmenlerle bir araya gelen Sarıgül, burada yaptığı açıklamada, Türkiye’nin parlamenter sisteme geçmesi gerektiğini ifade ederek, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi yürümüyor. Bir kişinin tek başına koskoca bir ülkeyi yönetmesi hem mümkün değil hem de doğru değil” dedi.

‘KILIÇDAROĞLU DEVLETİ RAYINA OTURTUR’

Türkiye’nin yönetim sisteminin değiştirilmesi gerektiğini belirten Sarıgül, “Türkiye’yi demokratik parlamenter sisteme geçirecek olan sayın Kılıçdaroğlu’dur. Kılıçdaroğlu demokrasiye inanan inançlara saygılı, laikliğe bağlı, hukuk devletine, sosyal devlet anlayışına önem veren bir adaydır” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kılıçdaroğlu, devleti rayına oturtur. Ekonomiyi düzlüğe çıkarır. Adalete ve liyakate önem verir. Tarlada fabrikada üretim, kamuda dürüst yönetim diyen Kılıçdaroğlu’dur. Alçak gönüllü, kibirden uzak, egosu hırsı olmayan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin yüzde yüzünü kucaklar. Ülkeyi istişare içinde, uzlaşma içinde yönetir. Kendisine oy versin vermesin herkesin hakkını ve hukukunu korur. Herkesin cumhurbaşkanı olur. Kimseye yan bakmaz, parmak sallamaz, az konuşur, çok çalışır, kendisi sarayda yaşamaz, Türkiye’yi saray yapar. Kılıçdaroğlu’nun yönettiği Türkiye güzel bir Türkiye olur.” (DUVAR)