Sarkozy mahkemeye gidiyor

Fransa'da 2012 seçimlerinde kampanyanın para limitini aşıldığı gerekçesiyle eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin yargılanacağı iddia edildi. Yargından alınan bilgiye göre yargılama toplam 13 kişiyi kapsıyor.

Abone ol

DUVAR - Fransa'nın eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hakkında 2012'deki seçimlerde yürütülen kampanyada harcanan paraların limiti aşmasından dolayı gizledikleri gerekçesiyle yargı karşına çıkacağı iddia edildi.

LİMİTİ AŞMA İDDİASI

Yargı kaynaklarından alınan bilgilere göre, Halk Hareketi Birliği (UMP) lideri Sarkozy'nin Sosyalist Parti (PS) lideri François Hollande'a karşı kaybettiği seçimlerde kampanyasına aktarılan paraların bir bölümünü gizlediği ve 22.5 milyon euro olan limiti aştığı gerekçesiyle yargı karşısına çıkacağı söylendi.

Ayrıca Bygmalion adlı şirketin doğrudan Sarkozy'nin kampanya hesabı yerine 18.5 milyon euroyu UMP'nin hesabına yatırdığı iddia ediliyor. Reuters'ın haberine göre şirket üzerinden yasadışı finansal kaynak sağlanmasıyla ilgili yargı kaynağı, yargılamanın toplam 13 kişiyi kapsadığını söyledi.

'KONU ŞİRKETİ VE UMP'Yİ İLGİLENDİRİR'

Sarkozy, 2015 yılında 'Bygmalion olayı' hakkında polis tarafından yapılan sorguda, konunun şirketi ve UMP'yi ilgilendirdiğini kendisine yöneltilen suçlamaların ise 'saçma' olduğunu söylemişti.

Yolsuzluk skandalı, Fillon'un oylarını vurdu

Sarkozy, UMP'nin ardılı olan Cumhuriyetçiler'in Nisan ayında yapılacak olan seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olmak için ön seçime girmiş ancak şaşırtıcı bir sonuçla ilk turda elenmişti.

Cumhuriyetçilerin adayı François Fillon da eşine çalışmadığı halde haksız gelir sağladığı gerekçesiyle yolsuzluk soruşturması ile boğuşuyor. (DIŞ HABERLER)