Savcı: Rabia Naz'ın babasının şüphelendiği o bina incelemeden sonra yıkıldı

Eynesil'de evinin önünde ölü bulunan Rabia Naz'ın babasının işaret ettiği metruk binanın yıkılmasıyla ilgili tartışmalar üzerine Savcı Alan şunları söyledi: "Görele Başsavcılığımız metruk binadaki araştırmasını tamamen bitirmiştir ve ondan sonra bu metruk bina yıkılmıştır."

Abone ol

DUVAR - Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Eynesil'deki evinin önünde geçen yıl nisan ayında ölü olarak bulunan 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babasının şüphelendiği ancak yıkılan metruk binada, önceden gerekli incelemelerin yapıldığını söyledi.

Savcı Alan, Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili sosyal medyada yer alan metruk bir binanın yıkımıyla ilgili, "Görele Başsavcılığımız metruk binadaki araştırmasını tamamen bitirmiştir ve ondan sonra bu metruk bina yıkılmıştır" dedi.

YIKIM DURDURULMUŞTU

Sosyal medyada son günlerde olayla ilgili metruk bir binanın yıkımıyla alakalı paylaşımların bilgi kirliliğinin oluşmasını sağlandığını savunan Alan, şu bilgileri verdi: "Bu metruk bina ile ilgili 27 Eylül 2018 tarihinde Rabia Naz kızımızın babası Şaban Vatan'ın avukatı tarafından Görele Başsavcılığımıza bir dilekçe ile bu metruk binada arama talep ediliyor ve metruk binanın da bir müteahhit tarafından yıkılarak yeni bir ev yapılacağı iddiası ortaya konularak tedbiren binanın yıkılmasının ertelenmesi talep ediliyor. Görele Başsavcımız aynı gün bu metruk bina ile ilgili tedbiren yıkım kararı durduruyor ve orada olay yeri ekiplerini çağırarak araştırma, inceleme yaptırıyor."

Görele Başsavcılığının gerekli incelemelerini tamamlamasının ardından metruk binanın yıkımına izin verildiğini anlatan Alan, "Daha sonra bu araştırma ve incelemelerin tamamı bittikten sonra 1 Ekim 2018 tarihinde metruk binanın tedbir kararını Görele Savcılığımız kaldırıyor. Daha sonra da müteahhit yeni bir bina yapıyormuş. Görele Başsavcılığımız metruk binadaki araştırmasını tamamen bitirmiştir ve ondan sonra bu metruk bina yıkılmıştır."

BASKI İDDİALARINA YANIT: TÜRK YARGISINI İNCİTTİ

Yine sosyal medya ve kamuoyunda olayla ilgili siyasi baskı oluşturulduğu yönündeki iddiaların da gerçeği yansıtmadığını savunan Alan, şunları ifade etti:

"Türk yargısı hiçbir siyasi baskı veya diğer herhangi bir baskı altında karar vermez. Bu olayda 11 yaşındaki bir yavrumuzun ölmesi olayında bir siyasi baskının düşünülmesi bile Türk yargısını incitmiştir. Bu çok acı bir iddiadır. Biz bunu kabul etmiyoruz. Böyle bir siyasi baskı kesinlikle söz konusu değildir."

İSTANBUL'DAN ADLİ TIP RAPORU BEKLENİYOR

Savcı Alan, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan hem teknik bilirkişi, hem de Rabia Naz Vatan'ın ölüm sebebiyle ilgili ayrıntılı rapor talep ettiklerini de söyledi ve "O raporun sonucunu bekleyeceğiz. İstanbul Adli Tıp Kurumunun raporu ulaştıktan sonra Görele Başsavcılığımız gecikmeksizin gerekli kararı verecek" dedi.

BABANIN TAKİBİ

Baba Şaban Vatan, kızının üzerindeki kalıntılar nedeniyle, yakınlarda ahır olarak kullanılan metruk binayı işaret etmişti. Baba Vatan, bu binanın kızının kanının temizlendiği yer olabileceğinden şüphelenmişti. Babaya göre kızı başka yerde öldu ve evlerinin önüne bırakıldı. Bu durumda, kızına çarpan arabanın da yıkanması gerektiğini düşünen baba, mahalledeki oto yıkamacısına gittiğinde, o gün yalnızca bir aracın yıkandığını, aracın markasının Fiat Doblo, renginin siyah, sahibininse telaşlı olduğunu öğrenmişti. Baba, elde ettiği bu bilgileri emniyet yetkilileriyle paylaşmıştı. (GİRESUN/AA-HABER MERKEZİ)