Bilirkişi raporu: Diyarbakır-Mardin yangını elektrik kaynaklı

Üç kişilik bilirkişi ekibinin hazırladığı ön raporda, DEDAŞ'ın 'anız yakımı neden oldu' iddiasında bulunduğu yangının elektrik direği kaynaklı olduğu tespiti yer aldı.

Abone ol

DUVAR - Diyarbakır ve Mardin arasında 15 bin dönüm arazide çıkan yangında ölenlerin sayısı 15’e yükselirken yangının çıkış nedenine ilişkin tartışmalar sürüyor. 

Görgü tanığı köylüler, yangının elektrik telleri nedeniyle çıktığını söyledi. Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ise yangının ilk tanıklarından olan ve "elektrik tellerinden çıktı" diyen İbrahim Eren hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Elektrik Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi, yangın bölgesinde anız olmadığını ve hatların geçtiği güzergahlarda yangına karşı bir önlem alınmadığını açıkladı.

BİLİRKİŞİ RAPORU: YANGIN ELEKTRİK DİREĞİNDEN KAYNAKLI

Yangına ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Elektrik, harita ve ziraat yüksek mühendislerinden oluşan 3 kişilik bilirkişi heyeti, yangın bölgesinde inceleme yaparak rapor hazırladı.

Raporda, Köksal Mahallesi'ndeki yangının; sigortalı ayırıcı direğinde sigorta yerine iletken tel sarılmış olduğu, iletken telinin koparak, yerdeki otları tutuşturması ve şiddetli rüzgarın etkisi ile geniş bir alana yayıldığı ifade edildi.

BAŞSAVCILIK RAPORU YETERSİZ BULDU, ARA RAPOR İSTEDİ

Savcılığa gönderilen bilirkişi raporu soruşturma dosyasına kondu. DHA'nın haberine göre ancak başsavcılık raporu yetersiz buldu.

Başsavcılık, 15 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı olayla ilgili etkin soruşturma yapılabilmesi için daha detaylı bir ara raporun hazırlanmasını istedi. Hazırlanacak yeni rapora göre, soruşturma genişletilecek.

(HABER MERKEZİ)