Savcıya tehdidin görüntüleri ortaya çıktı: 'Papa'ya suikast düzenleyen ekip bunlar'

SGK'dan para alabilmek için 12 bebeğin ölümüne yol açıldığı soruşturmasını yürüten savcının, makam odasında tehdit edildiği anlar ortaya çıktı.

Abone ol

DUVAR - İstanbul, Çorlu ve Tekirdağ'da Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) kazanç sağlamak için özel hastanede yenidoğan 12 bebeğin, gerekli olmadığı halde yoğun bakım ünitesine yatırıldığı ve bu ihmal nedeniyle öldüğü iddiasına ilişkin soruşturmayı yürüten savcı tehdit edildi. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı 9 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

'ATTIĞIN ADIMDAN, WHATSAPP'INDAN, AİLENDEN HER ŞEYDEN HABERLERİ VAR'

Gazeteci Emrullah Erdinç, savcı tarafından makam odasında kaydedilen ve tehdit edildiği anları Youtube kanalında yayınladı. 

Savcının odasına dosyanın avukatlarından biriyle gelen ve kendisini eski İçişleri Bakanlığı müsteşarı olarak tanıtan Mustafa Kemal Zengin, çete üyelerinin 'mesajını' savcıya ilettiğini öne sürdü

"Senin attığın adımdan, Whatsapp'ından, durumundan, ailenden her şeyden haberleri var" diyen Zengin, savcının "Bunu nasıl yapıyorlar peki, kim bunlar, ben bunu anlayamıyorum?" sorusu üzerine, "Devletin içinde, devletin kullandığı adamlar" yanıtını verdi. "Aktif istihbaratçılar mı" sorusunun yöneltilmesi üzerine ise Zengin "İçinde olanlar da var" ifadesini kullandı.

'SAVCI BEYE ACI VERDİRME DERDİNDELER'

Savcıdan kendisiyle fotoğraf çekmesini ve paylaşmasını isteyen Zengin, "Ben senden bir şey rica edeceğim, benimle bir resim çektireceksin, 'misafirim geldi' diye sayfanda yayınlayacaksın, sana Allah'ın bir kulu dokunamaz. Gittiğin poligona, giriş çıkış saatlerine kadar takip eden... Ben şunu söylüyorum, kimse bir şey dokunamaz. Sana dokunurlarsa bana dokunmuş olurlar" diye konuştu.

Çetenin savcının ailesinden birine zarar vermek istediğini söyleyen Mustafa Kemal Zengin, "Olay daha da farklı, yurt dışında suikast yapan timler... Kızını, eşini, annesini, babasını, kız kardeşini... Burada mevzu direkt savcı beye değil. Savcı beye acı verdirme derdindeler ve kötü bir şekilde acı verdirme. Kardeşim idealist olabilirsin. Kaba tabirle söyleyeyim, bunların sokakta mermiye kafa atan 500 tane adamları var. Bunları söylerken amacım sizi korkutmak değil sadece şunu söylüyorum, bak onların takıldığı nokta ne biliyor musun, burada iddianame hazırlandıktan sonra kırılan bir kalem var" dedi.

Savcıyı tehdit edenlerin geçmişte Papa'ya suikast girişiminde bulunduğunu iddia eden Zengin, şöyle devam etti:

"Ben onları tanıdığımdan dolayı diyorum, bunlar ki Türkiye'nin bir numaralı gazetecisine suikast yapan, dünyanın bir numaralı adamına suikast yapan timse... Bunlar Papa'ya suikast girişimi yapan ekip. Bunlar normal insanlar değil. Bunlar zamanında, MHP'nin zamanındaki devletin kullandığı adamlar. Tetikçileri vesaireleri. Bu adamlara daha sonra il başkanlığı yaptırdılar. Söylediğim kişi, içeriye aldırdığın kişinin eniştesi olan daha doğrusu ablasıyla evli olan Yavuz'un abisi Baki bey, tehlikeli bir tiptir. Vururlar, gitmezler de kalırlar orada, 14-15 yaşında bir çocuğu bırakırlar. Mevzu senle ilgili değil senin ailene, sevdiklerine zarar verdikleri zaman... Bunlarda insaf, merhamet diye bir şey yok."

Papa II. John Paul, 13 Mayıs 1981'de Mehmet Ali Ağca'nın düzenlediği silahlı saldırıdan yaralı olarak kurtulmuştu.

'SAVCI OLMANIN ÖNEMİ YOK'

Savcının "Türkiye'de bu riske girebilecek nasıl bir ekip var? Bir savcının ailesine bunu yapıp devletin üstüne gitmeyeceğini mi düşünüyorlar?" sorusu üzerine Zengin, "Senin savcı olan önemli değil. Mevki, makam hiç önemli değil. Onlar maden bizim kim olduğumuzu biliyorsa diyor... Normal bir insan olsa alırsın konuşursun. Bunlar bir telefonla sokağa 500 tane yığan adam tipler. Yazışmana kadar takip ediyorlar. Bunların ne söylediğini söyleyeyim mi? 'Nasılsa Büyükçekmece'de ağır ceza yok. Savcı hazırlayacak, dosyayı gönderecek, Bakırköy'e gelecek. Biz Bakırköy'de işi hallederiz' diyorlar. Devreye Çakıcı'yı soktuklarında veya örnek veriyorum Saralları, Şahinleri soktuklarında gelen önemli değil. Gelen bir maşa, tetikçi. Onu gönderen önemli. Bunlarda eleman bitmez" ifadelerini kullandı.

'HANIMIN, BABAN, KARDEŞİN NEYİN ÖNLEMİNİ ALACAKSIN'

Savcıdan şüphelileri serbest bırakmasını isteyen Zengin, "Gittiğin poligonlar, giriş çıkış saatin, yanındaki güvenliğin artırılması, ailen, ailenin kiminle konuştuğu... Mevzu burada farklı bir şey. Psikolojik savaştan ziyade kasıtlı olarak zarar verme mevzusu. Karşındaki adil bir insan değil. Ben gider bildiğim biriyle hesaplaşırım. Ama bilmediğim birileri, birilerini gönderiyorsa hangi birini alabilirsin? Hanımı bakkala giderken mi, babası camiye giderken mi, kardeşi mi... Neyin tedbirini alacaksın? Karşındakinin kim olduğunu bilmiyorsun ki. İstediğin kadar erken çıkar, sal gitsin. Sal içeridekini, hemen defettir. Bunlar normal birileri değil" dedi. 

ERDİNÇ: TETİKÇİ BELİRLENMİŞ, SİLAH DA GETİRİLMİŞ

Gazeteci Emrullah Erdinç, savcıya ilk tehdidin 30 Ağustos'ta geldiğini, önlem alınması için durumu başsavcıya aktardığını söyledi.

Zengin'in müsteşar olduğu ifadesinin doğru olmadığını belirten Erdinç, "Teknik takipte Mustafa Zengin'in telefonunun dinlenilmesi çerçevesinde talimatı kimlerden aldığı, kimin suikast düzenleyeceği... Bakın burası çok önemli, savcıya suikast düzenleyecek tetikçi iddialara göre belirlenmiş, tetikçiye silah da gelmiş. Teknik takipler yapıldıktan sonra bugün düğmeye basıldı ve 9 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Zengin'in tetikçi olarak adını söylediği kişi de yakalandı. Kişinin evinde yapılan aramalarda bir suikast silahı ele geçti" dedi.

'SAVCININ VE AİLESİNİN BİLGİLERİNİ ÇETEYE KAMU GÖREVLİLERİ VERMİŞ'

Savcının ve ailesinin bilgilerinin kamu görevlileri tarafından çeteye sızdırıldığını ifade eden Erdinç, "Operasyonu jandarma yapıyor çünkü bu operasyonun içerisinde başka kamu görevlileri de var. Savcının evinin adresi, aile bilgileri, annesinin babasının bilgileri, babasının gittiği caminin bilgisine kadar hepsinin bazı kamu görevlileri tarafından bu çeteye verildiği ortaya çıktı. Jandarma timleri bu sabah 9 adrese baskın düzenledi ve bu isimleri gözaltına aldı. Dosyadaki 4 kamu görevlisinin 3'ü gözaltında" diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)