SBF'de İnek Bayramı yasaklandı

Mülkiye ile özdeşleşen İnek Bayramı yasaklandı. İnek Bayramı hakkında bir süredir sosyal medya üzerinden kampanya yürütülüyordu. Rektörlüğün, "güvenlik tehdidi" iddiasıyla yasak kararı aldığı açıklandı.

Abone ol

ANKARA - Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi-Mülkiye’nin 80 yıllık geleneksel İnek Bayramı yasaklandı. Yasağın ardından, İnek Bayramı kutlamaları için kampüse getirilen stant ve ses sitemleri geri çevrildi. Çankaya Belediyesi’nin gönderdiği araç ve malzemeler de Cebeci Kampüsü'ne alınmadı.

Geçtiğimiz günlerde İnek Bayramı ile ilgili sosyal medyada kampanya başlatılmış ve yapılan haberlerde 'öğrencilerin dine hakaret ettiği' öne sürülmüştü. Yasak kararının açıklanmasının ardından birçok sosyal medya kullanıcısı konuyla ilgili tepkilerini dile getirdi.

'GÜVENLİK TEHDİDİ' GEREKÇESİ

SBF Dekanlığı'ndan gönderilen yazıda ise İnek Bayramı'nın yasaklandığı açıklandı. Kararın "güvenlik tehdidi" gerekçesiyle alındığı belirtildi.

Mesajda, "Rektörlüğümüze ulaşan çeşitli güvenlik tehditlerine dair bazı  duyumlar sebebiyle, Üniversitemiz Cebeci Yerleşkesinde 02-31 Mayıs 2017 tarihleri arasında bilimsel ve akademik etkinlikler dışındaki hiçbir faaliyete izin verilmeyeceği Ankara Üniversitesi Rektörlüğünce bildirilmiştir. Bu nedenle, 04-05 Mayıs 2017 tarihleri için planlanan İnek Bayramı yapılamayacaktır. Bilgilerinize sunarız" denildi.

İNEK BAYRAMI SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

İnek Bayramı’na ilişkin Twitter’da açılan hashtag TT oldu. Konuyla ilgili olarak Fatih Tezcan sosyal medya hesabından paylaştığı videodan sonra, "Burası Ankara Üni SBF yani Mülkiye. Kur'an-ı Kerim'le alenen dalga geçiliyor. Bu videoyu saklayın. "Erdoğan kutuplaştırıyor" diyen olursa..." demişti.

İnek Bayramı'na bir tepki de Sedat Peker'den geldi. Peker Facebook hesabından, "KILIÇDAROĞLU'NUN HAYIR OYU VERDİKLERİ İÇİN GURUR DUYDUĞUNU SÖYLEDİĞİ ÜNİVERSİTELİLER BUNLAR OLSA GEREK. (DİNİMİZLE DALGA GEÇİYORLAR) (32 sn) BİR UMUTTUR YAŞAMAK REİS SEDAT PEKER" diye yazdı.

İnek Bayramı Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin İstanbul’dan Ankara’ya taşınmasının ardından ilk olarak 1937-38 yıllarında kutlanmaya başlamıştı. (DUVAR)