Scarlett Johansson'a, SAG-AFTRA'dan destek: Disney utanmalı

SAG-AFTRA birliğinin başkanı Gabrielle Carteris, Johansson'ın savunmasını destekledi: Disney, toplumsal cinsiyeti aşağılama ve zorbalık gibi taktiklere başvurduğu için kendinden utanmalı.

Abone ol

DUVAR - Marvel filmi "Black Widow"un başrol oyuncusu Scarlett Johansson, filmin sinemalarla aynı anda Disney +’ta gösterime girmesi nedeniyle kontratının ihlal edildiğini iddia ederek Disney’e karşı dava açtı. 

"Black Widow", gösterime girdiği ilk hafta sonunda 218 milyon dolar gişe hasılatı elde ederek korona virüsü dönemi gişe rekorunu kırdı. Ancak dava dosyasına göre, Scarlett Johansson, filmin aynı zamanda internette gösterime girmesi nedeniyle potansiyel gelirinin engellendiğini iddia etti. 

Amerikan film enstitüsünde bir süredir oyuncu kadınların erkeklere göre daha az ücretlere çalıştırılmak istemesi tepkiyle karşılanmaya başladı. Sinema Oyuncuları Birliği - Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları Federasyonu (SAG-AFTRA) birliğinin başkanı Gabrielle Carteris, Johansson'ın Disney'e karşı yaptığı bu çıkışı desteklediğini açıkladı. Carteris, yaptığı açıklamada, "Disney, toplumsal cinsiyeti aşağılama ve zorbalık gibi taktiklere başvurduğu için kendinden utanmalı. Çalışma alanlarındaki hiç kimse, beklenen tazminatta sürpriz indirimlerin kurbanı olmamalıdır. Bu mantıksız ve adaletsizdir” dedi.

Kadınların onlarca yıldır ücret eşitsizliğinin mağduru olmasının altını çizen Carteris, “Disney'in Johansson'a yönelik eleştirisinin cinsiyetçi tonundan derin endişe duyuyoruz. Kadınlar, ayağa kalkıp adil ücret için savaştıkları için 'duygusuz' değiller. Bu tür saldırıların toplumumuzda yeri yoktur ve SAG-AFTRA, üyelerini her türlü önyargıdan korumaya devam edecektir” ifadelerini kullandı. (KÜLTÜR  SANAT SERVİSİ)