Scholz'dan Türkiye'ye Yunanistan eleştirisi: Kabul edilemez

Miçotakis ile görüşmek üzere Yunanistan'ı ziyaret eden Scholz, Ankara'yı eleştirerek, "Bir NATO ülkesinin diğer bir müttefikin egemenliğini sorgulaması kabul edilebilir bir şey değil" dedi.

Abone ol

DUVAR - Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile görüşmek üzere Atina'ya giden Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ta Nea gazetesine konuştu. Gerilimin tırmandığı Türkiye-Yunanistan ilişkilerini değerlendiren Scholz, "Bir NATO ülkesinin diğer bir müttefikin egemenliğini sorgulaması kabul edilebilir bir şey değil" ifadelerini kullandı. Ankara'yı eleştiren Scholz, Türkiye ile Yunanistan arasındaki sorunların çözümü için arabulucu olabileceğini dile getirdi.

'Üstü kapalı askeri tehditlerin' de kabul edilemeyeceğini söyleyen Almanya Başbakanı, "Yunanistan ve Türkiye arasındaki iyi komşuluk ilişkileri sadece iki ülke için değil, tüm Avrupa için önemli" dedi.

Scholz, şöyle devam etti: "Almanya, iki ülke arasındaki açık sorunların diyalog yoluyla ve uluslararası hukuk temelinde çözülmesi gerektiğini savunuyor. Ortak hedefimiz, vizyonumuz Doğu Akdeniz'in ekonomik potansiyelini değerlendirmek olmalıdır." (DIŞ HABERLER)