SDG Komutanı Mazlum Abdi: Türkiye ile sorunları diyalog yoluyla çözmeye hazırız

Türkiye ile sorunları 'diyalog yoluyla çözmeye hazır olduklarını' ifade eden Mazlum Abdi, tansiyonun düşürülmesi için arabuluculuk çabalarının olduğunu dile getirdi.

Abone ol

DUVAR - Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, 23 Ekim'de Ankara'daki TUSAŞ tesislerine düzenlenen saldırılara ve Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan'a çağrısıyla başlayan sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. AFP'ye konuşan Abdi, TUSAŞ tesislerine yönelik saldırıların ardından Ankara'dan gelen açıklamalara ilişkin iç soruşturma başlatıldığını söyledi.

SALDIRGANLARIN SURİYE ÜZERİNDEN TÜRKİYE'YE GİRMEDİĞİNİ BELİRTTİ

'Saldırganların hiçbirinin Türkiye’ye Suriye topraklarından girmediğini teyit edebileceğini' dile getiren Abdi, "Ankara'da meydana gelen bu saldırıyla hiçbir bağlantımız yok" ifadelerini kullandı.

“Bizim savaştığımız bölgeler Suriye toprakları içinde" diyen Abdi, Türkiye'den Irak ve Suriye’deki hedeflere düzenlenen hava saldırılarına da değindi. Mazlum Abdi, 15 sivilin ve iki savaşçının öldürüldüğünü söyledi.

SDG, TÜRKİYE İLE DİYALOĞA HAZIR

Türkiye ile sorunları 'diyalog yoluyla çözmeye hazır olduklarını' ifade eden Abdi, saldırıların Türkiye ile diyalog sürecine zarara verdiğini belirtti. Abdi, diyalog sürecinin devam edebilmesi için saldırıların durdurulması gerektiğini söyledi. Abdi, Türkiye ile SDG arasında diyalog sağlanması ve tansiyonun düşürülmesi için bağımsız güçlerin arabuluculuğunda bir çaba olduğunu dile getirdi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırganların 'Suriye’den bir sızma hareketi' ile Türkiye'ye girdiklerini söylemişti. PKK'nin askeri kanadı olarak bilinen HPG’ye bağlı "Ölümsüzler Taburu" isimli grubun üstlendiği saldırıda beş kişi hayatını kaybetmişti. 

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz günlerde partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun" diyerek, İmralı Cezaevi'nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'a çağrıda bulunmuştu. "Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" diyen Bahçeli, "Umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın" ifadelerini kullanmıştı. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)