SDG'den ABD'ye 'ateşkes ihlal ediliyor' çağrısı

Suriye Demokratik Güçleri'nden (SDG) Türkiye ile ABD arasında yapılan anlaşmayla sağlanan ateşkesin 'ihlal edildiğine' dair bir iddia var. SDG, Türkiye'nin ve Suriye Milli Ordusu'nun ateşkes 'alanının dışında kalan' üç köyde kara harekatı başlattığını savundu, ABD'ye 'müdahale etme' çağrısı yaptı.

Abone ol

DUVAR - Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'nin ABD ve Rusya ile ayrı ayrı yaptığı iki mutabakatın ardından, Suriye Demokratik Güçleri'nden (SDG) 'ateşkes ihlal ediliyor' iddiası geldi. SDG, Türkiye'nin ve Suriye Milli Ordusu'nun ateşkes 'alanının dışında kalan' üç köye yönelik bugün bir kara harekatı başlattığını ve 'binlerce sivilin kaçmak zorunda kaldığını' savundu.

Açıklamada, ABD'ye devreye girerek harekatı durdurup ateşkesi yeniden sağlama çağrısı yapılması dikkat çekti.

Türkiye ile ABD arasındaki anlaşma, YPG'nin Rasulayn ve Tel Abyad bölgelerinden 120 saat içinde çekilmesini, bu sırada harekata ara verilmesini öngörüyordu. ABD ile yapılan mutabakattaki bu 120 saatlik süre salı akşamı dolmuştu.

Türkiye'nin salı günü Rusya ile yaptığı anlaşma ise YPG'nin sınırın diğer bölgelerinde 150 saat içinde 30 kilometre güneye çekilmesini öngörüyor.

MSB: RESULAYN'DA SALDIRI DÜZENLENDİ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada ise, Barış Pınarı Harekât alanı Rasulayn bölgesinde YPG güçleri tarafından drone, havan ve hafif silahlarla saldırı düzenlendiği ve olayda 5 askerin yaralandığı duyuruldu. Açıklamada, saldırıya karşılık verildiği ifade edildi. (DIŞ HABERLER/HABER MERKEZİ)