SDG'nin Bağuz operasyonu: 'Çok az kaldı'

SDG'nin, IŞİD'in sıkıştığı Bağoz'daki operasyonu sona yaklaşıyor. SDG kaynaklarına göre, örgütün son kalesinden temizlenmesi an meselesi.

Abone ol

DUVAR - Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) IŞİD'in sıkıştığı son bölge olan Bağuz'daki operasyonu sona yaklaşıyor. Reuters ajansına bilgi veren SDG kaynakları, 'operasyonun bittiğini veya bitmiş sayılabileceğini' söyledi; 'sahada kesin olarak tamamlanması için çok az zamana ihtiyaç kaldığını' söyledi.

MESAFE 100 METREYE KADAR DÜŞTÜ

IŞİD'in Bağuz'daki mevzilerinin dün gece ABD liderliğindeki koalisyon tarafından ağır bombardımana tutulduğu, IŞİD'in sahada arabalara yerleştirilen bombaları da kullanarak bir dizi farklı yöntemle direnmeye çalıştığı belirtiliyor.

IŞİD MİLİTANLARI TÜNELLERE SAKLANIYOR

Örgütün geriye kalan militanlarının kentte tünellere saklandığı, SDG'nin üç taraftan saldırdığı ve taraflar arasındaki mesafenin bazı noktalarda 100 metreye kadar düştüğü de gelen bilgiler arasında.

Suriye-Irak sınırında, Fırat Nehri'nin doğu kıyısında bulunan Bağuz, IŞİD militanlarının kontrol ettiği son bölge olma özelliğini taşıyor. SDG'nin haftalardır kuşatma altında tutulan kenti örgütten temizlemesi sonrasında, IŞİD'e karşı sahada zafer ilan edilmesi bekleniyor.

SDG'nin operasyonu, kentteki sivillerin ve teslim olmak isteyen militanların tahliyesi için bir süreliğine askıya alınmıştı. Bu süreçte kentten yüzlerce militan dahil, binlerce kişi çıktı. (Dış Haberler)