Sebahat Tuncel, 'Başkan Apo' ifadesinden beraat etti

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel hakkında, bir konuşmasındaki "Başkan Apo" ve "Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan" ifadeleri nedeniyle dava açıldı. Bugün kararını açıklayan mahkeme heyeti, Tuncel'in beraatine karar verdi.

Abone ol

DUVAR - Tutuklu DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in, "Başkan Apo", "Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan" ifadeleri nedeniyle yargılandığı dava karara bağladı. Tuncel, "Suç ve suçluyu övme" suçlamasından beraat etti.

Sputnik'ten Sertaç Kayar'ın haberine göre, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, çözüm sürecinin sona erdirilmesinin ardından Batman'da yaptığı konuşma nedeniyle hakkında "Suç ve suçluyu övme", "Örgüt propagandası" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından 3 ayrı dosya hazırlandı. "Örgüt propagandası" dosyasından takipsizlik kararı alan Tuncel'in "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan hakkında açılan soruşturma ise sürüyor.

Konuşmada geçen "Başkan Apo", "Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan" şeklinde kullandığı ifadeler nedeniyle hakkında Batman 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde "Suç ve suçluyu övme" iddiasıyla dava açılan Tuncel'in duruşması bugün görüldü. Tutuklu olan Tuncel, duruşmaya SEGBİS ile katıldı.

TUNCEL: GÖRÜŞLERİM İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA DİLE GETİRDİM

Tuncel savunmasında "Bir siyasetçi olarak Kürt sorununun barışçıl bir zeminde çözülmesi, çatışma zemininden bu konunun çıkarılması için görüşlerimi ifade özgürlüğü kapsamında dile getirdim. Söz konusu konuşmamda topluma zarar verecek herhangi bir unsur bulunmamaktadır, Abdullah Öcalan Kürt sorunun çözüme kavuşmasında önemli bir isimdir. 3.5 milyon kişi kendisini siyasi irade olarak kabul etmiştir. Tüm bu nedenler göz önünde bulundurularak beraatimi talep ederim" dedi.

Tuncel'in avukatı Şıvan Cemil Özen de "Müvekkilim bir siyasi parti eş başkanı olması nedeniyle yapmış olduğu konuşmaları siyasi değerlendirme olarak görülmesini ifade etmiştir. Konuşmasının ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

MAHKEME: SUÇUN YASAL UNSURLARI OLUŞMADI

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle Tuncel'in beraatine karar verdi.