'Seçim sandığı ne zaman konursa konsun, CHP iktidar olacaktır'

CHP İzmir İl Başkanlığı'ndan düzenlenen bayramlaşmada konuşan İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, partisinin iktidara yürüdüğünü belirterek "Seçim sandığı ne zaman konursa konsun, CHP iktidar olacaktır" dedi.

Abone ol

DUVAR - İzmir'de CHP'liler Kurban Bayramı dolayısıyla arife gününde bir araya gelerek bayramlaştı. CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından Konak ilçesinde bulunan Kültürpark'ta düzenlenen bayramlaşma törenine CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir Büyükşehir Belediyesi Birinci Başkanvekili Altan İnanç, CHP İzmir Kadın Kolu Başkanı Nurdan Uçar, Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Törende konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "Türkiye'nin birinci partisi olmamızdan bu yana bu ikinci bayramlaşmamız. Hemen seçimlerin ardından yine burada bir bayramlaşma töreninde bir arada olmuştuk. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye'nin birinci partisi olması aslında ülkenin normalleşmesine de çok büyük katkılar sağladı. O gün 1 Nisan sabahı hepimiz 'Türkiye artık bir umuda, mutluluğa uyanıyor' demiştik. O günden bugüne gördüklerimiz bunu doğruluyor. Maalesef Türkiye'nin bu umutlanma tablolarına engel olmak isteyen ya da haddini aşan çok insanlar var. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanına hakaret etmek, tehdit etmek kimsenin haddi değildir. Cumhuriyet Halk Partililer olduğu sürece buna izin verilmez. O yüzden o iri, iki arkadaşımıza söyleyeceğimiz; Cumhuriyet Halk Partililer buradadır, genel başkanlarının yanındadır" dedi.

Aslanoğlu sözlerinin devamında ise şunları kaydetti:

"Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak iktidara yürüyoruz. İktidara yürürken bizi bundan alıkoyabilecek tek şey; bizim birbirimize düşmemiz, birbirimizi kırmamız, birbirimizi dökmemiz. O yüzden her gittiğim ilçede uzun uzun anlatıyorum. Biz Büyük bir aileyiz. Bu aileyi koruduğumuz, bu aileyi yücelttiğimiz, birbirimizi yücelttiğimiz sürece biz iktidara doğru yürüyoruz. İnşallah, ne zaman olur bilmiyoruz seçim. Seçim zamanında mı olur? Zamanından önce mi olur? Erken seçim mümkün müdür, değil midir bilmiyoruz. Ama bildiğimiz bir şey var; seçim sandığı ne zaman konursa konsun, Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacaktır. Yaz, sıcak dinlemeden bugün örgüt bayramlaşmasına gelen her birinizin ayaklarına sağlık, her birinizin bayramını tek tek kutluyorum. Mutlu günlerde bir arada olmak dileğiyle."

POLAT: UMARIM, ERKEN SEÇİM OLUR

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise "İkinci bayramımızı yaşıyoruz, birinci parti olduktan sonra. Umarım, erken bir seçim olur ve iktidar olarak burada bir dahaki bayramı kutlarız. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'de bir destan yazdı bu seçimlerde. Uzunca bir zaman sonra alamadığımız çok önemli yerleri aldık. Şimdi çalışma zamanı. Şimdi belediye başkanlarımızın ve belediye bürokrasimizin, meclis üyelerimizin yaratacağı hizmetlerle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının önünü açacaklarına olan inancım tam. Bu konuda hepsinin arkasında olduğumuzu örgüt olarak belirtmek isterim. Cumhuriyet Halk Partisi tarihini, Cumhuriyet Halk Partisi'ni kuranların tarihini bilmeden bu ülkede vatansever olunmaz. Ulusalcı da olunmaz. Hele hele milliyetçi hiç olunmaz. Cumhuriyet Halk Partisi mücadele Kurtuluş Savaşı'nda meydanlarda savaşarak vermiş bir kadronun partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi, Lozan'da müzakere ederek kuruluş senedini cebine koymuş, insanların partisidir. Bunu bilmeden, yüzükle, müzikle mesaj verenleri ciddiye almamak gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanını kimsenin tehdit etmeye haddi yoktur. Hakkı da yoktur. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi gücünü bu örgütünden ve tarihinden alır" ifadelerini kullandı.