Seçim sözü veren kayyım seçime direniyor

Turhal’daki Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Bekler, geçen yıl görevden alındı. Bekler’in yerine atanan kayyım seçim vaat etti ancak aradan geçen bir buçuk yıla rağmen seçime gitmedi.

Abone ol

Elvan Yılmaz

DUVAR - Turhal Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Yalçın Bekler ve yönetim kurulu üyeleri ‘yetersizlik’ gerekçesiyle 7 Nisan 2020’de görevden alınarak devlet memuru olan 5 kişilik heyet, sınırlı yetkilerle kayyım olarak atandı.

BEKLER SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Kayyım heyeti göreve geldiğinde, en kısa zamanda seçime gideceklerini, çiftçilerden oluşan kooperatif ortaklarının seçeceği başkan ve yönetimine görevi devredeceklerini beyan etmelerine rağmen, bir seçim süreci yaşanmadı. “Yetersizlik” gerekçesiyle görevden alınan Yalçın Bekler, 5 kişiden oluşan kayyım heyeti hakkında, “görevi kötüye kullanma, 1163 Sayılı Kooperatif Kanunu’na muhalefet ve zimmet” iddialarıyla Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 

Yalçın Bekler

Bekler, yaptığı suç duyurusunda, kayyım heyetinin Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi’ne ait olan Pazar ilçesinde bulunan, yaş sebze, meyve tasnif ve paketleme tesisi ile soğuk hava deposunu, bir şirkete bez üretimi için kiraya verdiğini belirtti. Ayrıca yine kayyım heyeti tarafından kooperatife ait Balıkesir Akçay’daki arsanın değerinin çok altında satışa çıkarıldığını ifade etti.

‘KOOPERATİF ZARARA UĞRATILDI’

Bekler, ayrıca kooperatife ait yem üretim fabrikası, arpa ezme ve mısır flake tesisi ile mısır kurutma tesisinin görev ve yetkisi olmadığı halde kayyım heyeti tarafından satışa çıkarılarak kooperatifin zarar uğratıldığını söyledi. Bekler’in suçlamaları arasında kayyım heyetinin sınırlı yetkilerle göreve gelmesine rağmen, kooperatife siyasi telkin ve önerilerle personel alımı yapıldığı iddiası da yer aldı. Bekler, Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan kayyım heyeti ile ilgili soruşturma başlatılmasını talep etti.