Seçimde hangi il, kaç milletvekili çıkartacak?

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 26 siyasi partinin aday listesi YSK'ye sunuldu. Listelerin ardından en çok merak edilen konulardan biri de hangi il, kaç milletvekili çıkartacak.

DUVAR - Siyasi partiler 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için milletvekilleri aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'na sundu. YSK Başkanı Ahmet Yener, listelerin ardından açıklamalarda bulundu. Yener, adayların , Milletvekili Seçimi Kanunu'nun 13, 14, 15 ve 16'ncı maddelerinde belirtilen koşulları yerine getirip getirmediğini 11 Nisan Salı gününe kadar inceleyeceğini, varsa eksiklikleri ilgili siyasi partilere tamamlamaları için bildirileceğini söyledi. Seçime sayılı günler kalırken hangi ilde kaç milletvekili çıkartacağı da merak edilen konular arasında yer aldı.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?