Sedat Peker: Nurettin Demir'i neden Emniyet'e aldınız?

Soylu, Peker'e koruma verilmesinin arkasında 'kardeşleri DHKP-C'li olan' eski polis şefi Nurettin Demir'in olduğunu söyledi. Sedat Peker, "Ailesi madem bu kadar karışık neden Emniyet'e aldınız?' dedi.

Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk'te 'Kübra Par ile Açık ve Net' programına katıldı. Veyis Ateş ve Mehmet Akif Ersoy'un yanı sıra TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile Sözcü yazarı İsmail Saymaz'ın da sorularını yanıtlayan Soylu,  Sedat Peker'e polis korumasının kendisinden önceki dönemde verildiğini kendisinin de Sedat Peker'e bir operasyon hazırlığı olduğu için koruma süresini uzattığını ileri sürdü. Soylu, Sedat Peker'e koruma verilmesinin arkasında ise dönemin Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Nurettin Demir'in bulunduğunu ileri sürdü.

Nurettin Demir'in kardeşleri Nurten ve Nuran Demir'in DHKP-C'li olduğunu söyleyen Soylu şu ifadeleri kullandı:

"16 Ocak 2015. DHKP-C'nin Sedat Peker'e tehdit kurgusu. 26 Ocak 2015, öyle bir kurgu var ama koruma istemiyorum diyor. 30 Ocak'ta komisyon reddediyor. 6 gün sonra koruma istiyor, 2 ay sonra komisyon toplanıyor ve kendisine koruma veriyorlar. Esas iş bundan sonra. İstanbul Emniyet Müdürü sanıyorum Selami Altınok. Şimdi şu adamı, Nurettin Demir, milletimizin bunları bilmesi lazım. Biz nelerle uğraşıyoruz. Demir Kadıköy eski İlçe Emniyet Müdürü, 94-98 arası irtibatta bulunduğu en önemli adam Sedat Peker. Kardeşi Nurten Demir DHKP-C'den öldürüldü, kardeşi Nuran Demir eylemlerde. Sanal bir tehditle, kurgu bir tehditle... İstanbul'da her verilen korumanın kime verildiğini bu dönemde de bilemeyebilirim. Yakın koruma, tehditlere yönelik korumalar, il emniyet müdürlükleri belirler. Bizim yaklaşık 15 bin korumamız vardı, benim dönemimde 5 binde düştü. Bunun yüzde 40'ı da hakimler ve savcılardır. Nurettin Demir 93-99 DHKP-C. 2015'te Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Nurettin Demir kardeşinden kalan mirasla bir kurgu üretir. Derler ki, şu şu sebeplerden dolayı DHKP-C'nin tehdidi var. Sonra bu kişi ne olmuş? FETÖ'den ceza yemiş. DHKP-C, mafya, Kadıköy'de herkes bilir ki bir kişi aleyhinde bir şey söylesin, Sedat Peker'in cipini kullanır. Ben Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü'nü görevden aldım, bir sonrakini, sorumluluk bana mı ait onun. 27 yıldır aynı telefon numarasını kullanıyorum. Bataklık operasyonunun ilk ihbarı şahsıma geldi. İstihbarat, terör, bütün arkadaşlar bilirler ki benim ihbar ağım geniştir. Kadıköy Emniyet Müdürü masaj salonları gibi yerlere gittiği geldi, Sultanbeyli Emniyet Müdürü'nün para taşıma işi bana geldi."

Soylu İsmail Saymaz'ın koruma kararını neden uzattığına ilişkin sorusunu ise Peker'e bir operasyon hazırlığı olduğunu ve bu nedenle uzatma kararına imza attığını söyledi.

SEDAT PEKER: NURETTİN DEMİR'İ NEDEN EMNİYET'E ALDINIZ

Soylu'nun bu açıklamaları üzerine sosyal medya hesabından mesaj atan Sedat Peker ise şunları söyledi:

- 21 yaşındayken beni tanıdığını söylediğin Nurettin Demir'in ailesi madem bu kadar karışıktı, onu neden emniyete aldınız?

- Sizin yanıma ajanlık yapsın diye verdiğiniz polisi kabul etmeyim, kendi istediğim polisi almak için ilk koruma teklifinizi reddettim.

- Benim üzerime olan hiçbir arabayı Nurettin Demir isimli şahıs hiçbir zaman kullanmadı. (HABER MERKEZİ)