'Şehir hastanelerindeki usulsüzlükleri araştırmak için savcıları göreve çağırıyoruz'

CHP'li Zeliha Aksaz Şahbaz, dev kamu kaynaklarının şehir hastanelerine aktarılmaya devam edildiğini belirterek, usulsüzlüklerin araştırılması için Cumhuriyet savcılıklarını göreve çağırdı.

Abone ol

DUVAR - CHP Sağlık Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında şehir hastaneleri üzerinden iktidarın sağlık politikalarını eleştirdi.

CHP'li Şahbaz, yurttaşın ilaç alamadığını fakat kamu kaynaklarının şehir hastanelerine aktarıldığını vurgulayarak şöyle konuştu:

"KOİ adı altında yap-kirala-devret modeli ile yapılan toplam 18 şehir hastanesi, kamu sağlık harcamaları içerisinde tam bir kara deliğe dönüşmüştür. Vatandaşımız sosyal güvencesi olmasına rağmen cebinde parası olmadığı için reçete edilen ilacını alamazken, kanser hastalarımız kolostomi torbasında talep edilen farkları karşılayamazken, dev kamu kaynakları şehir hastaneleri denilen işletmelere aktarılmaya devam etmektedir."

Eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın şehir hastanelerinin potansiyel ödemelerinin 322 milyar eurodan 27.5 milyar euroya indirildiği açıklamasını hatırlatan Şahbaz, şehir hastaneleri sözleşmelerinin gizliliğinin kaldırılması gerektiğini söyledi. Şahbaz, “Bilindiği üzere şehir hastanelerinin sözleşmeleri ‘ticari sır’ gerekçesiyle kamuoyundan gizlemekte ve sözleşme içeriği ve yapılan değişiklikler kamuoyu tarafından denetlenememektedir. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı’ndan aşağıdaki sorularımıza da açıklama yapmasını bekliyoruz. Ayrıca bu hastanelerde yapılan usulsüzlükleri araştırmak için Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyoruz" dedi.