Selahattin Demirtaş iddianamesi kabul edildi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında 142 yıla kadar hapis talebiyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame kabul edildi. 'Örgüt yöneticiliği' suçlaması yöneltilen Demirtaş önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında 43 yıldan 142 yıla kadar hapis istemiyle iddianame kabul edildi.

Milliyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, Demirtaş hakkında hazırlanan iddianamede, "PKK/KCK örgütünün yöneticisi olduğu, bu kapsamda örgütün siyasi alan merkezi sorumlusu olarak faaliyetlerini yürüttüğü" iddia edildi.

Demirtaş'ın değişik tarihlerde yapmış olduğu konuşmalarda "terör, cebir ve şiddet olgusunu meşru gösterecek ifadelerde bulunarak terör örgütünün propagandasını yaptığı" öne sürülen iddianamede, 6-7-8 Ekim olaylarının da HDP MYK'dan yapılan açıklama sonrası tırmandığı iddia edildi.

İddianamade, Demirtaş'ın "Terör Örgütü Yöneticiliği", "Terör Örgütü Propagandası Yapmak", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına Muhalefet", "Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik", "Halkı Kanunlara Uymamaya Tahrik", "Suç İşlemeye Tahrik ve Suçu ve Suçluyu Övmek"ten 142 yıla kadar cezalandırılması talep ediliyor.