Selçuk: Dijital karne söz konusu

Okullarda ikinci dönemin başlayacağı 15 Şubat'ta hangi gruplarda yüz yüze eğitime geçileceği konusunda hazırlık yaptıklarını belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Yüz yüze karne vererek hareketliliği artırmak gibi bir niyetimiz yok. Dijital karne söz konusu" dedi. Selçuk, sınavlara ilişkin soruya ise " "Hiçbir şekilde sınav yok dersek bu, önümüzdeki 5-6 senenin eğitim sistemini felç etmeye yönelik bir şeye dönüşecek" yanıtını verdi.

Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, korona aşısının yüz yüze eğitimin yolunu açacağını söyledi. Selçuk, okulların açılmadığı bir toplumda 'normalleşmeye' dönülemeyeceğini de ifade etti.

AA Editör Masası'nda pandemi döneminde eğitime ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Selçuk "Geriye doğru baktığımızda işin büyük bir kısmında müsterih olduğumuzu söyleyebilirim. Okulları açmadık çünkü bizim koşullarımız, ülkemizin yapısı, sosyal hayatımız, düğünlerimiz, cenazelerimiz, bütün bunların sosyo antropolojik fotoğrafına bakmak zorundayız. Daha önce canlı ders yapabilme kapasitemiz 100 bin civarındaydı. Şu anda 3 milyonu geçtik" dedi.

NOTLANDIRMA SÜRECİ SONRASI KARNE

"Yüz yüze karne vererek hareketliliği artırmak gibi bir niyetimiz yok. Dijital karne söz konusu" diyen Selçuk, liseler için birinci dönemle ilgili notlandırma süreci bittikten sonra karne olabileceğini belirtti.

SINAVLAR YAPILACAK

"Hiçbir şekilde sınav yok dersek bu, önümüzdeki 5-6 senenin eğitim sistemini felç etmeye yönelik bir şeye dönüşecek" açıklamasını yapan Selçuk "15 Şubat'ta hangi gruplarda yüz yüze eğitime geçebiliriz, hazırlık yaptık. Açıklayabilmek için salgının seyriyle ilgili verileri görmeliyiz" diye konuştu. Lisede öğrenciler sınav olacakları zaman her türlü tedbiri fazlasıyla alacaklarını belirten Selçuk, bunu, LGS'de, başka durumlarda gösterdiklerini söyledi.

ÖĞRETMENLER NE ZAMAN AŞI OLACAK?

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "(Sosyal medyada talep çok oldu, bunu yapalım), bu mümkün değil, bu bir yanılgı. Eğitim bilimsel verilere göre yapılıyor" ifadelerini kullandı ve ekledi: "Okulların açılmadığı bir toplumda normalleşme oluşmaz. Normalleşme olması için önce okulları halletmemiz lazım.

Aşı takvimine bağlı olarak yaşlılar, hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımızdan sonraki ekipte öğretmenlerin de yer alması noktasında ilkesel olarak müzakerelerimiz var." (AA)