Selde vefat eden Busenur Doğanay evi su basarken annesini aramış

Keçiören'de evini su basması sonucu boğulan 20 yaşındaki Busenur Doğanay, olay anında annesini arayıp, 'Boğazıma kadar su geldi' demiş.

Abone ol

DUVAR - Ankara'da yaşanan sağanak sonrası evini su basan 20 yaşındaki Busenur Doğanay hayatını kaybetti. Keçiören'de gerçekleşen olayda konuşan Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Sel suları, arazinin coğrafi yapısı dolayısıyla caddeyi aşıyor buradaki zemin kata ulaşıyor. Kızımız annesini arıyor 'Anne eve su basıyor' diyor. Çıkamıyor 20 yaşında kızımız" ifadelerini kullandı.

Doğanay'ın geçtiğimiz haftalarda yine Ankara'da gerçekleşen selde vefat eden bir kişinin akrabası olduğunu söyleyen Keçiören Belediye Başkanı, "Altyapının hızla yapılması lazım, yağmur kanalların hızla yapılması lazım. Bir de mazgalların temizlenmesi lazım. Yağmur kanalarının temizlenmesi, olmayanların da acilen yapılması gerekmektedir" diye konuştu.

'KOVALARLA SUYU TAHLİYE ETMEYE ÇALIŞTIK'

DHA'nın haberine göre, İncirli Mahalle Muhtarı Bektaş Yener Çelik, olayın çok hızlı şekilde gerçekleştiğini belirterek, "Komşuları açmaya çalışmış kapıyı ama açamamışlar. Tabi bizler de geldik ama olay çok önceden olmuştu. İtfaiye ve belediye ekipleri hemen geldi ama Allah rahmet eylesin, kızımızı kurtaramadık. Annesiyle görüşmüş, 'Kapıyı açamıyorum boğazıma kadar su geldi' demiş. Komşular da inmiş ama onlarda boğulma tehlikesi geçirince geri çekilmişler" ifadelerini kullandı. 

Mahalle sakinlerinden Fatma Ceylan da olaya ilk müdahale edenlerden olduklarını, suyu kovalarla tahliye etmeye çalıştıklarını belirterek, "Su baskını olduğunu duyunca koşarak buraya geldim. Geldiğimde yaşayan genç kız yardım istemiş 'Boğuluyorum' demiş. Benim gelinim beline ip bağlamış yardım etmeye çalışmış ama su basıncı o kadar yüksekti ki, olmadı. Biz önce kendi imkanlarımızla suyu tahliye etmeye çalıştık. Kendimiz kovalarla suyu tahliye etmeye çalıştık" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)