Selman Nacar imzalı 'İki Şafak Arasında' 22 Ocak'ta MUBI'de

Selman Nacar imzalı "İki Şafak Arasında", katıldığı festivallerin ardından, ilk defa 22 Ocak’tan itibaren MUBI izleyicileriyle buluşacak.

Abone ol

DUVAR - Selman Nacar’ın dünya prömiyerini San Sebastián’da gerçekleştiren ilk uzun metraj filmi "İki Şafak Arasında", 22 Ocak’tan itibaren ilk kez ve sadece MUBI’de yayınlanacak. Filmin sonunda yönetmen Selman Nacar ile Emin Alper’in filmin ortaya çıkış öyküsü ve estetik dünyası üzerine gerçekleştirdiği özel sohbet de izlenebilecek.

"İki Şafak Arasında"ya özel düzenlenecek Çevrimiçi Gala, yine 22 Ocak Cumartesi akşamı, film ekibinin katılımı ve Muammer Brav’ın sunumuyla saat 20:00’den itibaren MUBI YouTube kanalından canlı olarak izlenebilecek. Galaya katılmak isteyenler film için hazırlanmış sayfadan LCV yapabilecek.

2019 yılında, Uşak’ta, dört haftada çekimleri tamamlanan "İki Şafak Arasında"nın oyuncu kadrosunda Mücahit Koçak, Nezaket Erden, Bedir Bedir, Burcu Gölgedar, Erdem Şenocak ve Ünal Silver yer alıyor. Yapımcılığını Burak Çevik ve Diloy Gülün’ün üstlendiği film, ailesinin fabrikasında yöneticilik yapan Kadir’in (Mücahit Koçak) dünyasının altüst oluşunu aktarıyor. 

39. Torino Film Festivali’nde En İyi Film seçilen "İki Şafak Arasında", Türkiye prömiyerini yaptığı 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü’nün yanı sıra En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Nezaket Erden) ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Erdem Şenocak) ödüllerini de kazandı. Filmin yardımcı yapımcılığını üstlenen Feride Çiçekoğlu ve casting direktörü Ezgi Baltaş ise, Türkiye sinema sektöründeki kadın temsili ve görünürlüğüne dikkat çekmek amacıyla takdim edilen Cahide Sonku Ödülü’ne layık görüldü. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)