Selvi: AK Parti Kürtlere daha güçlü isimlerle mesaj verebilirdi

AK Parti'nin milletvekili aday listesinde Kürt seçmenlere daha güçlü isimlerle mesaj verebileceğini söyleyen Abdulkadir Selvi, "Bir Kürt entelektüeli olan Orhan Miroğlu’nu da görmek isterdim" dedi.

Abone ol

DUVAR - Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti'nin 14 Mayıs seçimleri için Yüksek Seçim Kurulu'na sunduğu milletvekili adayları listesini değerlendirdi.

"AK Parti Kürtlere daha güçlü isimlerle mesaj verebilirdi" diyen Selvi, "Diyarbakır’da Galip Ensarioğlu’nun, Van’da Burhan Kayatürk’ün liste başı olması, Savcı Sayan’ın İzmir listesinde yer alması yerinde bir tercih. Ama bir Kürt entelektüeli olan Orhan Miroğlu’nu da görmek isterdim" dedi.

Selvi ayrıca aday listesinde yer almayan eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan için, "Sakın yanlış yorumlanmasın. Lütfi Elvan seçim beyannamesini hazırlayan ekipte yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan toplantıda seçim beyannamesinin ekonomiyle ilgili bölümünün sunumunu yaptı. Lütfi Elvan seçimden sonra kabinede ekonomiyle ilgili bir görev üstlenebilir" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)