Şemdinli’deki yangın kontrol altına alındı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Jandarma, yangının çıkış sebebini araştırıyor.

Abone ol

Ardıl Batmaz

HAKKARİ - Şemdinli ilçesi Günyazı Köyü’ne bağlı Nêrkole mezrasında dün öğleden sonra çıkan yangın, etkisini giderek arttırdı.

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği başkanı Muharrem Tekin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Şemdinli'de ormanlarımız yanıyor. Son zamanlarda ülkede orman yangınları ile ne felaketler yaşandığına hepimiz şahit olduk. Söndürmek içinde ülke olarak seferber olduk. Aynı duyarlılığı burası içinde bekliyoruz. Derhal müdahale edilmeli" dedi.

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede de yangına ilişkin yaptığı paylaşımda “Şemdinli'de yangına derhal müdahale edilmelidir. Ormanlarımızı yakmalarına sessiz kalmayacağız" ifadelerini kullandı.

YANGIN TAMAMEN KONTROL ALTINA ALINDI

Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, “Yangın tamamen kontrol altına alındı. Sadece ufak tefek dumanlamalar var. Yangın bölgesine araç girişi olmadığı için genel olarak korucular müdahale etti. Bir de bizim buradaki ormanlar seyrek olduğu için yangınlar çok tehlikeli olmuyor, rahat bir şekilde söndürülebiliyor” dedi. Günyazı Köyü Muhtarı İbrahim Kılıç ise “Yangın, dün 15.00-16.00 gibi Günyazı Yiğitler mezrasında başladı. Söndürme çalışmalarına Vali Bey de teşrif etti. Yangının çıkış sebebini bilmiyoruz. İlçe jandarma ekibimiz de bu konuyu araştırıyor” diye konuştu.