Şenol Güneş: Canım değil içim acıyor

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe maçında uğradığı saldırı sonrası yaptığı ilk açıklamada, yaşanan olaylara hızlı bir çözüm bulunması gerektiğini belirterek, "Bu bir milat olmalı. Canım değil ama içim acıyor" dedi.

Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin, 57. dakikada çıkan olaylar ve Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in kafasına isabet eden cisim nedeniyle tatil edilmesinin yankıları sürerken, gözaltına alınan 32 taraftar serbest bırakıldı. Saldırıyı düzenleyen taraftarın ise çeşitli suçlardan sabıkasının olduğu ortaya çıktı. Geceyi hastanede geçiren Güneş ise  yaşanan olaylara ilişkin ilk açıklamayı bugün yaptı.

Milliyet'in haberine göre; "Her şey güzel başlamıştı" diyerek maçın ilk anlarını özetleyen Güneş "Saha, zemin her şey yolundaydı. Ancak ne olduysa, korner köşelerinde olaylar başladı. Yaralandığım esas olayda, Tolga'yı almak için yanına gittiğim anda kendimi birden yerde buldum. Zaten yaşananlar önemli değil artık... Mutlaka hızlı bir çözüm bulunması gerekiyor" dedi.

'MİLAT OLMALI'

Beşiktaş Teknik Direktörü sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bir milat olmalı... Benim Malatya ile maçım var. Beşiktaş taraftarı sahaya bir kağıt dahi atsa futbolcularımı 'Oynamıyorum' diyerek kenara gelmeliyiz. Geçmişteki taşları bir kenara bırakmamız lazım. Trabzonspor'a şöyle olmuş, Fenerbahçe böyleymiş, Beşiktaş ve Galatasaray bunu yapmış gibi sözlerin artık geride kalması lazım... Olanlar bana ve bize değil, Türk futboluna... Medyası, antrenörü, oyuncusu, futbolun bütün aktörleri bir araya gelip, ivedilikle bu soruna çare bulmamız lazım. Canım değil ama içim acıyor."

Şenol Güneş'i yaralayan taraftarın ifadesi

KAPTANLARDAN GÜNEŞ'E ZİYARET

Öte yandan Beşiktaş Futbol Takımı'nın kaptanları Tolga Zengin, Necip Uysal ve Oğuzhan Özyakup, hastaneden taburcu edilen teknik direktör Şenol Güneş'i evinde ziyaret etti.

Kaptanlar, Evkur Yeni Malatyaspor hazırlıklarına başladıkları antrenmanın ardından Güneş'in evine giderek geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.