Şenyaşar ve Yıldız aileleri barışıyor: Önder, Türk, Bozdağ ve Gül'den ziyaret

14 Haziran 2018 seçimleri öncesi Suruç'ta yapılan saldırı sonrası Şenyaşar ve Yıldız aileleri arasında oluşan husumet çözülüyor. Önder, Türk, Bozdağ ve Gül Şenyaşar ile Yıldız ailelerini ziyaret etti.

Abone ol

DUVAR - Eski AK Parti Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları ve korumalarının 14 Haziran 2018 seçimi öncesinde Suruç'ta Şenyaşar ailesinin işyerine saldırması ile başlayan husumet, önceki gün tüm tutuklu sanıkların tahliye edilmesinin ardından barışla sonuçlanıyor.  

Ailelerin talebi üzerine DEM Parti ve AK Parti heyetleri aileleri ziyaret etti. İki aileyle görüşen AK Parti heyetinde Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ ile eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül; DEM Parti heyetinde ise Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk yer aldı.

Bir sonraki aşamada iki ailenin katılacağı bir barış yemeği düzenleneceği ve öncesinde de görüşmelerin devam edeceği ifade edildi.

Temasları DEM Parti Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar ve eski AK Parti milletvekili İbrahim Halil Yıldız duyurdu. 

'BU HUSUMETİN SON BULMASI İÇİN'

Şenyaşar sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: "Değerli halkımıza, bugün basına da yansıyan TBMM Başkan vekilimiz sayın Sırrı Süreyya Önder ve Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanımız sayın Ahmet Türk ün içinde olduğu heyet Urfa’ya gelerek her iki aileyi de ziyaret etmişlerdir. Şenyaşar ailesi olarak bizim talebimizle, aileler arasında husumetin son bulması ve bir daha asla böylesi durumların yaşanmaması adına çabaları için Sayın Sırrı Süreyya Önder ve Ahmet Türk'e Şenyaşar ailesi olarak teşekkür ediyoruz."

Yıldız ise şu paylaşımları yaptı: 

- AK PARTİ Gurup Başkanvekilimiz Gaziantep Mv. Sn.Abdülhamit Gül,TBMM Başkanvekilimiz ve Ş.Urfa Mv. Sn.Bekir Bozdağ, İl Başkanımız İlhami Günbegi ve Bölge milletvekillerimiz bizleri ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Kendilerine ailem ve şehrim adına teşekkür ederim.

- Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Türk ve DEM Parti İstanbul Milletvekili TBMM Başkanvekili Sayın Sırrı Süreyya Önder bizleri ziyaret ettip geçmiş olsun dileklerini ilettiler.Kendilerine ailem ve şehrim adına teşekkür ederim.

14 Haziran 2018'de genel seçimlere 10 gün kala AK Parti Urfa Milletvekili Halil İbrahim Yıldız’ın Suruç’taki esnaf ziyareti sırasında Şenyaşar ailesinden Hacı Esvet Şenyaşar ölmüş, yaralanan oğulları Celal ve Adil Şenyaşar ise hastanede AK Partili Yıldız'ın yakınları tarafından öldürülmüştü. Aynı olayda Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da öldürülmüştü.

AK Partili Yıldız'ın Şenyaşar ailesine yönelik saldırıyla ilgili aranan ağabeyi Enver Yıldız, olaydan 15 ay sonra yakınları ve aşiretine mensup yaklaşık 50 kişi ile Urfa Adliyesine giderek teslim olmuş ve tutuklanmıştı.

(HABER MERKEZİ)