Sergen Yalçın'dan istifa yanıtı: Yarın başkanla durum değerlendirmesi yapacağız

Kötü sonuçların ardından istifayı düşünüp düşünmediği sorulan Sergen Yalçın, "Yarın başkanla durum değerlendirmesi yapacağız" dedi.

Abone ol

DUVAR - Süper Lig’in 14’üncü haftasında Beşiktaş sahasında GZT Giresunspor’a 4-0 mağlup oldu. Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi.

'ACAYİP BİR GECE OLDU'

"Acayip bir gece" yaşadıklarını söyleyen Sergen Yalçın, “Oyunla ilgili şunu söyleyeyim, konuşulacak bir oyun olduğunu düşünmüyorum. Kader kısmetle ilgili bir geceydi. Acayip bir gece oldu. VAR, yönetim derken, yenilen goller, sakatlıklar, beklemediğimiz, ters yakalandığımız bir gece oldu. Kazanmak istiyorduk ama bu şartlarda biraz zor" diye konuştu.

"Hakemlerle ilgili çok konuşmak istemiyorum" diyen Yalçın, "Pozisyon penaltıdır ya da değildir. Necip’in kırmızı kartından önce Josef’e faul var. Kırmızı kart ağırdı bence. Aleyhimize olan pozisyonlarda VAR hemen devreye giriyor. Lehimize olan pozisyonlarda girmemesi çok enteresan. Televizyonlarda gösterilmeyen pozisyonlar var. İstediğimiz zaman bizde yok sildik diyorlar. Silerler tabii. 10 dakika içinde VAR devreye girdi ve çökertti. Futbol sahada oynanmıyor. Bilgisayar başında oturanlar karar veriyor. Sert konuşunca ceza veriyorlar. Türk futbolu adına üzgünüm" ifadelerini kullandı.

'BİR TÜRLÜ BECEREMEDİK, SORUMLUSU BENİM'

VAR sistemiyle ilgili eleştirilerinin bahane olmadığını belirten Yalçın, "Performansımız beklenenin altında. Bu sene iyi bir sezon beklerken, planlarken işler istediğimiz gibi gitmedi. Futbolda bunlar oluyor. Herkesin başına gelebilir. Daha önce de bunları yaşadık. Bu sefer uzun oldu. Altından kalkmak zor oluyor. 2,5 aydır bu durumun farkındayız, ama ekip olarak bir türlü beceremedik. Bu durumun sorumlusu benim. Sorumluluk alacak kişi benim" dedi.

Beşiktaş taraftarlarından özür dileyen Sergen Yalçın, "Taraftarımızın gelirken inanılmaz desteği vardı. Bugüne kadar bize sabrettiler. Onlara da teşekkür ediyorum. Biz onlara beklentilerini veremedik. O açından üzgünüz. Burası Beşiktaş, düştüğü yerden kalkmasını bilir. Maalesef psikoloji çok aşağı düştü. Yeterli seviyeye ulaşamadık, beceremedik. Ekibim ve oyuncularım adına taraftarımızdan özür diliyorum” şeklinde konuştu.

'HER TÜRLÜ İHALEYİ ALACAK KİŞİ BENİM'

Oyuncu tercihlerini eleştirilmesini doğru bulmadığını söyleyen Yalçın, "N’Sakala’nın bir saygısızlığı var. Kadro dışı kararının oyunla alakası yok. Salih’i kadroya almadık. Rıdvan, Serdar sakat. Salih’in olmaması enteresan bir durum mu? Radikal bir karar değil. Daha önce Oğuzhan’ı da Salih’i de oynattık. Bunlar benim tercihlerim. Sizler antrenör olsaydınız, tercihleriniz farklı olurdu. Tercihlerin eleştirilmesini doğru bulmuyorum. Tercihler, oyuncu performanslarına bağlı tercihler. Burada her türlü ihaleyi alacak kişi benim. Yeter ki işler iyi gitsin. İyi gittikten sonra her türlü ihaleyi alırım” değerlendirmesinde bulundu.

'BAZEN OLMADI MI, OLMUYOR'

Oyuncuların da görüşlerini aldıklarını aktaran Yalçın, şöyle devam etti:

"Bazen olmadı mı olmuyor. Bazen düzeltemiyoruz. Düşüşe çare bulamıyoruz. Motivasyon düşüyor. Oyuncuların reaksiyon göstermesi gerekiyor. Bizden daha üzgün kimse olabilir mi? Bu durumu düzeltemediğimizden dolayı çok üzgünüz. Çok fazla da zarar vermek istemiyorum. Ben Beşiktaş’ta sembol olmuş bir kişiyim. İşler kötü gittiği zaman sorumluluk alabilecek kapasitede biriyim. Mücadele anlamında sorunumuz var. Biraz da kader bizi buraya getiriyor. Bir türlü girmiyor. Sonrasında biri şut çekiyor, penaltı oluyor. Bunlara da çözüm bulamıyoruz."

'TARAFTAR TEPKİSİNDE HAKLI'

Taraftarların gösterdiği tepkinin normal olduğunun altını çizen Yalçın, şu ifadeleri kullandı: "Taraftarın maça ilgi göstermemesini normal buluyorum. Böyle bir durumda stadın dolmasını beklemek gerçekçi olmaz. Oyunculara gösterilen tepki normal. Bu işin başarı kısmında o hazzı yaşıyorsanız, başarısızlık kısmında da protestoya maruz kalacaksınız. Biz de çok protesto edildik. İyi gittiği zaman el üstünde tutulduk. Bu oyunun gerçeği."

'SANKİ BANKA MEMURUYUM'

"Gündemde istifa var mı?" sorusu üzerine Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ile görüşeceklerini aktaran Yalçın, "Yarın başkanla durum değerlendirmesi yapacağız. Teknik direktör benim. Önce sorumlu benim. Sonrasında oyuncular sorumlu olacak kişiler. Nasıl şampiyon olduğumuzda sorumlu bensem kötü giderken de benim. Bizim hayatımız bu camiada geçti" yanıtını verdi.

Ümraniye’de yalnız bırakılıp, bırakılmadığı üzerine gelen soru üzerine Sergen Yalçın, "Asla yalnız kaldığımız yok. İşler kötü gittiği zaman futbolda büyük camialarda konuşulan şeyler bunlardır. 'Hoca yalnız bırakılıyor, hocanın konsantrasyonu yok, antrenmana gelmiyor' diyen varmış. İşler kötü gittiği zaman bunlar normal. Hoca tesise kaçta geliyor, kaçta gidiyor. Sanki banka memuruyum. Yeri gelir sabah gelir akşam çıkarım. Yeri gelir öğlen gelir, 2’de çıkarım. Sosyal medyada virüsler var. Taraftarımız bunlara inanmasın" dedi. (İSTANBUL/DHA)